בליטה קטנה בראש

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

17/02/2002 | 08:00 | מאת: גיל

לביתי בת 10 חודשים יש בליטה מאחורי אוזן שמאל. הבליטה על הראש ונראה כי זוהי עצם שבולטת. עם מי כדאי להתיעץ והאם יש צורך בצילומים? תודה גיל.

גיל יקר, בליטה מאחורי האוזן בגיל הנ"ליכולה להיות אכן גרמית, אך יתכנו גם סיבות נוספות כמו בלוטת לימפה, ציסטה דרמואידית ועוד. רצוי להבדק על ידי כירורג ילדים. בחלק גדול מהמקרים ניתן להגיע לאבחנה גם ללא צילום. הרופא שיבדוק יחליט אם יש צורך בצילום, או בבירור נוסף. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים