נפיחות מסביב לצפורן

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

16/02/2002 | 23:00 | מאת: נועה

אני מאד מקוה שהגעתי לפורום הנכון. שאלתי היא לגבי ילדה בת 14. העור מסביב לאצבע הגדולה ברגל התנפח מעט וכואב. ביום יומיים האחרונים הנפיחות ירדה לחלק התחתון של הצפורן ויש סימן לבן על העור הקרוב לצפורן. ממה זה?? האם יש טיפול או שמא יש להוציא את הצפורן או אולי יחלוף לאחר מס' ימים?? אם יש להוציא את הצפורן אשמח לדעת איך עושים זאת האם כואב, תקופת החלמה וכו. תודה מראש

שלום נועה זו בהחלט שאלה מתאימה לפורום, מהתאור שלך, נראה לי שמדובר בציפורן חודרנית, אם כי חשוב כמובן להבדק ולשלול אפשרויות נוספות. זהו מצב שבו מופיע זיהום של העור סביב הציפורן. לרוב, הבוהן היא הניפגעת וזה נובע מחתך של של תעלת הציפורן, ע"י חדירת שולי הציפורן לעור. הטיפול השמרני כולל אמבטיות של מי סבון כמה שיותר פעמים ביום, חבישה עם משחה אנטיביוטית (סינטומיצין) ובעיקר מניעה של כל לחץ על גבי הציפורן - להמנע מנעל לוחצת ואם ניתן, רצוי לנעול סנדלים. במידה והציפורן עדיין חודרת לעור, יש להרימה בעזרת פתיל, זו פעולה פשוטה אך יכולה להכאיב וחשוב מאד לראות פעם מישהו מנוסה מבצע אותה. לדעתי, בעזרת הטיפול הזה ניתן להביא לריפוי כמעט בכל המקרים של ציפורן חודרנית וחשוב כמובן לזכור שהסכנה לחדירת הציפורן תמיד קיימת ויש לכן צורך להמשיך להמנע מלחץ עליה. במידה והטיפול לא מספיק, יש מקום לשקול הוצאת הציפורן, זו פעולה שמבוצעת בהרדמה מקומית ואינה אמורה להכאיב מלבד הזריקה עצמה. ההחלמה היא מהירה ולרוב ניתן לחזור לפעילות חלקית כבר למחרת ולפעילות מלאה כעבור מספר ימים. צריך לזכור שכאשר ציפורן חדשה גדלה, הסיכון להיותה חודרנית עדיין קיים. רוצה רק להדגיש שחשוב שהנערה תיבדק ע"י רופא כדי להיות בטוחים שזו אכן האבחנה המדוייקת. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים