טיפול נגד "דרוזן"

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

09/07/2003 | 19:30 | מאת: חני

לד"ר רוזנבאום, שלום רב שכחת לענות על שאלותי? או שזה לוקח יותר זמן? כי לאלו ששאלו אחרי ענית. אז אנא, חפש את שאלותי וענה לי עליהם בבקשה. בתודה, חני

לקריאה נוספת והעמקה
10/07/2003 | 00:21 | מאת: טל

איזו חוצפנית את-- קשה להמתין בסבלנות ???

10/07/2003 | 18:59 | מאת: יעל

את ממש חוצפנית !! הרופא גם ככה עסוק והוא מקדיש מזמנו לענות על שאלות- והוא לא צריך את ההערות שלך !

10/07/2003 | 19:25 | מאת: מישהו

נו באמת יעל... אני אישית חושב שבפורום הזה עובר חומר יותר מידי חשוב ומעניין מכדי זה שתכניסי אליו הערות דיביליות מעין אלו. מצאי לך עיסוק מעניין יותר, ואל תשחקי אותה גיבורה גדולה, כי זה באמת מאוד מאוד טיפשי וחסר טעם.

11/07/2003 | 14:57 | מאת: ד"ר רוזנבאום

שלום חני, צר לי על העיכוב בתשובה. "דרוזן" הינו השם שניתן לנגע מסויים ברשתית העין, ומייצג משקע של חומר אמורפי. על פי התאוריה העכשווית, הדרוזן נוצר משאריות פירוק של הסגמנט החיצוני של קולטני האור. התופעה יכולה להיות בהחלט פיסיולוגית, נצפית בתדירות גוברת ככל שהגיל עולה, ובדרך כלל אין נגרמת הפרעה לראייה בגינם. קיימות מחלות (הרשימה ארוכה) שבהן ליקוי בתיפקוד הרשתית - וליתר דיוק בשכבת RPE - הדרוזן מצטברים מוקדם יותר ובכמויות גדולות יותר, ואז כן קיימת הפרעה לראייה, אם בגין הדרוזן עצמם או בגין המחלה הבסיסית. לסיכום: דרוזן איננה מחלה אלא תופעה, ועל כן אין מטפלים בדרוזן כשלעצמו. התמונה הכוללת חדות ראייה, מימצאי רשתית כגון דרוזן ומימצאים אחרים, שדות ראייה ותיפקודים אלקטרופיסיולוגיים של מערכת הראייה יכולים להוביל את רופא העיניים לאבחנה ואז אולי גם להצעת דרך טיפולית.

11/07/2003 | 16:27 | מאת: חני

תודה רבה לד"ר ד. רוזנבאום על תשובתך המפורטת והמועילה. ראה בבקשה את תשובתי ושאלותי היותר מאוחרות. ושוב תודה,חני

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע