מס' במשקפים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

19/05/2003 | 14:21 | מאת: גל

אני בת 26, מרכיבה משקפים מזה 5 שנים. התחלתי במספר רבע. האופטיקאי שלי המליץ לי להרכיב תמיד רבע עד חצי מספר פחות ממה שאני צריכה כדי למנוע הגדלת מספר בעתיד. המספר תמיד עלה לי והיום הוא עומד על 4 בשתי העינים, היות ותמיד הלכתי עם רבע-חצי מספר פחות ועדיין עולה לי המספר איני יודעת עם להמשיך בשיטה זו או לקחת את המספר המדוייק שאובחנתי. אציין שלפני חצי שנה בדיוק החלפתי משקפיים למס' 3 ותוך חצי שנה עלה לי ל-4 האם הדבר ייתכן?האם זה נובע מזה שהלכתי תמיד עם מס' קטן מזה שהייתי צריכה? האם באמת מומלץ ללכת עם מס' קטן (אני עובדת הרבה עם מחשב)? אשמח לקבל את התייחסותך בנושא. ודרך אגב לגבי עדשות, האם מספר בעדשות, שונה ממס' במשקפיים או שזה רק במספרים גדולים יותר? (הבנתי שתמיד מספר בעדשה צריך להיות קטן יותר ממספר של משקפיים כי זה יושב על האישון, זה נכון??)

20/05/2003 | 11:21 | מאת: אייל ברקו - אופטומטריסט

שלום גל, 1. הרכבת משקפיים עם מספר קטן יותר ברבע או חצי מהדרוש איננה משנה מאומה לגבי מניעת עליית המספר , אבל גם איננה גורמת לעלייה של המיספר, המספר יעלה אם הוא צריך לא כל קשר. 2. בעדשות-מגע, מעל מספר מסויים ( בדר"כ 4.00) אכן המספר שונה מאשר במשקפיים. 3. מומלץ ללכת עם המספר שנותן ראייה מקסימלית ונוחה. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

21/05/2003 | 22:58 | מאת: גל

תודה לכם על התייחסותכם לשאלתי, בעקרון הוריי מרכיבי משקפיים (אימי עברה ניתוח בקרנית העין ) אבל אני לא רואה בעיייה תורשתית, היום כמעט כל אחד מרכיב משקפיים, הייתי שמחה לקבל תגובה של רופא עיינים בפורום, כדי לוודא שאכן הסיבה בעליית המס' בוודאות אינה קשורה למס' המופחת אותו אני מרכיבה. והאם עליה של מספר שלם בפרק זמן של חצי שנה, אמורה להדליק לי נורה אדומה לגבי בעיה כלשהי? אשמח לקבל התייחסות מקצועית

21/05/2003 | 11:01 | מאת: guyli

שלום גל להשלמת תשובתו של אייל הייתי שמח אם היית מציינת אם במשפחה ישנם מרכיבי משקפים נוספים? מעבר לכך הייתי ממליץ לבצע הפסקות של מס דקות בהן יש להעתיק מבט למרחק לאחר 30 דקות של עבודה רציפה מול מחשב

21/05/2003 | 11:02 | מאת: guyli

שלום גל להשלמת תשובתו של אייל הייתי שמח אם היית מציינת אם במשפחה ישנם מרכיבי משקפים נוספים? מעבר לכך הייתי ממליץ לבצע הפסקות של מס דקות בהן יש להעתיק מבט למרחק לאחר 30 דקות של עבודה רציפה מול מחשב

21/05/2003 | 22:52 | מאת: אלון

תרשו לי לחלוק על דעתו של האופטומטריסט. רבים טוענים שמשקפיים במספר גבוה מהמספר הנחוץ מאיצים את היחלשות העין ולמעשה מביאים אותנו במהרה למספר של ההמשקפיים(שגבוה מהמספר הנחוץ). ככלל, משקפיים, מכיוון שהן מקלות על שרירי העין, במקום לחזקם,מדרדרות את הראייה. כמובן שזאת רק תיאוריה, אבל שווה לבחון אותה.

22/05/2003 | 09:32 | מאת: אייל ברקו - אופטומטריסט

שלום אלון, 1. טענתך לא נכונה כעקרון. 2. השאלה היתה אם לתת את המספר המלא, והתשובה תלויה בהרבה גורמים. 3. המשקפיים אינם מקלות על שרירי העיניים, אינן מחזקות ואינן מדרדרות - זאת עובדה ידועה פזיולוגית פשוטה, כך שאין טעם לבחון את התיאוריה. הייתי שמח לדעת מהי הכשרתך בנושא, אשמח לענות לך על כל שאלה. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע