חוסר בדמעות - אי ייצור דמעות
דיון מתוך פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע
שלום, אני סובל מזה מס' שנים מעיינים מגורות, יבשות ואדומות ברוב הזמן. לאחר בדיקות אובחן כי שק הדמעות שלי לא מייצר דמעות בכלל. ניסיתי בערך את כל סוגי תחליפי הדמעות אך ללא הועיל, אלו דווקא החמירו את הבעיה בעיקר האדמומיות. בסופו של דבר נאמר לי כי בשלב זה אין מה לעשות וצריך לחיות עם זה. שאלתי היא האם יש איזו תרופה/טיפול שיכול לעזור לי. קראתי על טיפול חדש שקיים בארה"ב אני חושב בשם "סיסלוצפורין" אני לא בטוח בשם, ידוע לך משהו על זה? בתודה מראש אופיר.
שלום אופיר, קיימים מספר מחקרים על פיהם ציקלוספורין עשוי לסייע בבעיית העין היבשה, במיוחד בתסמונת Sjogren, אך למיטב ידיעתי אין עדיין קונצנזוס לגבי הריכוז הדרוש ואופן המתן, וכן אין עדיין תכשיר לעיניים. בינתיים, תוכל להסתייע בשילוב של פקקים לחסימת דרכי הדמעות עם שימוש תכוף בדמעות מלאכותיות. בברכה, ד"ר דניאל רוזנבאום
קודם כל תודה רבה על התשובה. תסמונת Sjogren אכן אובחנה אצלי, את הפקקים כבר ניסיתי וגם הם לא עזרו. התנסתי בערך בכל סוגי הדמעות המלאכותיות והם לא עזרו לי. ברצוני לדעת האם אין ביכולתי לעשות שום דבר בנידון או שיש איזה טיפול/ניתוח שאפשר לנסות. בתודה מראש אופיר.