תיקון אסטיגמציה אירגולרית?...

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

28/05/2002 | 23:12 | מאת: דני רונן

שלום לפני כמה שנים התגלתה תופעה הנקראת אסטיגמציה אירגולרית, מאז אני משתמש בעדשות קשות נושמות ועליהן משקפים(בשילוב עם עדשות), משקפיים רגילים אינם עוזרים לי לראיה מרחוק,רק לקריאה, וגם זה בקושי. האם יש דרך לטפל בזאת פרט להחלפת קרנית? אולי לייזר האם יש בישראל אפשרות להשתלת קרנית שלא מתורם מת, למשל קרנית סיליקון, או קרנית שמיוצרת מתאי הגזע של האדם? אני אובד עיצות, המצב לא משתפר, כרגע העיין השמאלית בשלב שלישי של האסטיגמציה והעיין הימנית במצב 1-2, וזה לא נעשה טוב יותר עם השנים. אשמח לכל עזרה.

לקריאה נוספת והעמקה
29/05/2002 | 00:50 | מאת: א

אני יודע שזו תופעה שקורית באופן די נדיר למנותחי לייזר ראה http://www.visionrestored.com/

29/05/2002 | 23:40 | מאת: אייל ברקו - אופטומטריסט

שלום דני, אין היום אפשרות להשתלה של קרנית מלאכותית אלא רק מתורם. לגבי ניתוח לייזר ? סביר להניח שאתה לא מתאים אך התייעץ עם אחד המכונים. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

30/05/2002 | 20:08 | מאת: ד"ר רוזנבאום

שלום דני, נכון להיום, השתלת קרנית נעשית מתורם אנושי. אין תחליף. אני מנחש שאתה סובל ממחלת הקרטוקונוס, ובעקבותיה אסטיגמציה אירגולרית. אם כך הדבר, ייתכן ואתה מועמד ליישור האסטיגמציה באמצעות Intacs. בכל מקרה יש לבצע בדיקה ולדון לגופו של עניין. בברכה, ד"ר דניאל רוזנבאום

07/06/2002 | 17:25 | מאת: קרטוקונוס

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע