קרטקונוס

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

26/02/2004 | 10:48 | מאת: יעל

דוקטור רוזנבאום שלום, יש לי חבר שסובל קשות ממחלת הקרטקונוס, כנראה שהוא יעבור את הניתוח עם הטבעת...(שקופצת ולוחצת על פתיחת הקרנית) בעוד כשבועיים, אך הרופאים הזהירו אותו מראש ואמרו שרב הסיכויים שהניתוח לא יעזור (כי צורת הקרנית שלו היא מעין קונוס וקשה לעזור לה), ולכן הוא מחכה להשתלת קרנית. אין לי איך לעזור לו והייתי נורא רוצה לדעת עוד על המחלה, על דרכי ריפוי אחרות חוץ מהשתלה (מכיון שהוא מחכה כבר כמעט שנה לתורם-ואין.)ומה הסיכוי שלו להצליח בכל אחת מן הדרכים שאפשר לעזור לו. דבר נוסף היתי רוצה לדעת, אם תוכל להמליץ לי על מנתח/ים מעולים בשבילו, איך אגיע אליהם. תבין דוקטור אני מרגישה חסרת אונים כי אין באפשרותי לעזור לו, אשמח מאוד אם תזרוק לי טיפת מידע על הנושא ותענה לי על שאלותי. בתודה רבה רבה מראש, מחכה לתשובה, יעל.

לקריאה נוספת והעמקה
05/03/2004 | 09:02 | מאת: ד"ר רוזנבאום

שלום יעל, פרטים על המחלה אם אנגלית שגורה בפיך באתר: http://www.nkcf.org/ קרטוקונוס הינה מחלת קרנית. הקרנית נהיית דקה ובולטת במרכזה, תופעה הגורמת למספר גבוה, צילינדר גבוה ועיוות אופטי. במקרים הקלים הטיפול ע"י משקפיים או עדשות מגע. מקרים קלים עד בינוניים יכולים להסתייע בהשתלת טבעת. מקרים מתקדמים מחייבים ניתוח השתלת קרנית. במידה שלא נמצא תורם ויש בהישג ידכם, תוכלו לבקש ניתוח פרטי וייבוא קרנית מחו"ל.

07/03/2004 | 12:06 | מאת: יעל

ד"ר רוזנבאום שלום! רציתי להודות לך על העזרה בהפנייתי לאותו אתר.. קראתי על המחלה, גם באתרים אחרים, ועכשיו הכל ברור לי קצת יותר, אם כי הפחד נשאר בי לגבי סיכויי הצלחת ההשתלה והניתוח שלפני. אשמח לקבל עוד פרטים בנושא אם יש באפשרותך, תודה בכל אופן-תרגיש טוב...כי בריאות היא המפתח שלנו לחיים מאושרים. להתראות ותודה רבה לך, יעל.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע