השתלה של שני שתלים שאחד מוצלח והשני מספק

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

30/11/2013 | 15:09 | מאת: מני

לפני כשבועיים עברתי השתלה של שני שתלים בלסת התחתונה (לציין רק שאין לי שיניים בכלל בתחתונה) והדר" אמר לבעוד יומיים שלושה אוכל לשים את התותבת הישנה עד שיעבור בערך חודש וחצי שהמקום ירפא ואז הוא ישים את התותבת החדשה שמתאימה לשתלים. לאחר כמה ימים באתי אליו לבדיקה ומסתבר שהחניכיים נתלשו מהתפרים וניפתחו וישנה ממש תעלה בחניכיים שבצד אחד ישנם התפרים ובצד שני החלק שנתלש ובאמצע תעלה היכן שהשתלים נמצאים,הרופא אמר לי שזה יסגר מעצמו והוציא לי את התפרים. הבעיה היא שיש שתל אחד גבוהה מאוד ושתל אחד (שהוא מוצלח) והחניכיים מתחילות להיסגר בצד אחד טוב ובשני יש רווח יחסי גדול כי שם ישנו השתל הגבוהה שמפריע לו להיסגר כי ישנו ממש הראש של השתל (זו גם הסיבה שהתפרים ניפתחו בפעם הראשונה) כל נגיעה עים הלשון אני מרגיש את ראש השתל וישנו כאב (לא חזק) אני כרגע ללא תותבת ואוכל רק דברים רכים. השאלה שלי היא האים באמת עליי לא לדאוג כמו שהרופא אומר או שצריך שיקום פה? יש מקרים כאלו שהצליחו? אשמח לתשובה ותודה מראש.

26/03/2014 | 16:28 | מאת: ד"ר אילן לוי

למני, קשה עדין לדעת אם השתל נקלט או שמתפתח תהליך של דחיה. כדאי להמתין ולוודא שהמקום מחלים

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד