השתלת שיניים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

09/09/2012 | 09:12 | מאת: אנונימי

ברצוני לשאול לגבי צעירה בת 35 שנזקקת להשתלות שיניים עקב כך שמגיל 14 סובלת מאנורקסיה ומקיאה מספר רב של פעמים ביום. כתוצאה מכך נגרם נזק גדול לשיניים ואנחנו כבר מספר שנים מתרוצצים בין רופאי שיניים ואנחנו כבר מיואשים !!!!!! לאחרונה שמענו של השיטה החדשה בה אפשר בטיפול אחד לפתור את נושא ההשתלות , אך מה יהיה על השיניים המושתלות במקרה כזה שההקאות נמשכות, האם השיניים המושתלות יפגעו?

09/09/2012 | 09:21 | מאת: צוות "מאלו קליניק"

לאנונימי שלום הבעיה העיקרית באנורקסיה היא החומציות הרבה שנוצרת בפה עקב ההקאות.הייתי ממליץ על טיפול בענין לפני שיקום הפה. זה אמנם נכון שבשיטת ALL-ON-4 השיניים המלאכותיות אינן מושפעות מהחומציות אך יש לזכור שהחניכיים כן מושפעות ולכן השתלים המוחדרים יחזיקו מעמד פחות שנים מהממוצע. באם אין ברירה ולא ניתן לפתור את ענין ההקאות אזי כמובן שעדיף לבצע שיקום (יתכן והדבר יעזור מאד מבחינה פסיכולוגית).

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד