מבנה הפה

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

19/04/2008 | 10:18 | מאת: אני גם

שלום אני בת 56 מעשנת . בשנת 1990 עקב אובדן שיניים, שוקם פי ושתלו לי 11 שתלים(6 למעלה 5 למטה), ועליהם הורכבו לי גשרים מכתרי חרסינה מחוברים בהברגה(קבוע). מאז, אני עושה מידי פעם "פלגים פלטינות", מחליפה ברגים פעם ב., וגם כתרים פה ןשם שופצו, בקיצור, תחזוקה יקרה וכמובן שאני שומרת מאד על ניקיון. ועכשיו לבעיה: כמו שאתה ודאי יודע, בכדי שאוכל לנקות היטב , הושארו מרווחים בין ומעל הגשר. בלסת העליונה בקושי נשארה עצם והחניכיים נספגו, אי לכך, אין לי חניכיים. מצב זה גרם לשינוי טוטאלי במבנה הפה וכל החלק התחתון של פניי.. לקח לי זמן רב ללמוד לדבר נורמלי(בלי לירוק ולהצליח לבטא האותיות הבעייתיות), אבל אני שונאת שונאת שונאת את השינוי בפניי. מי שלא הכיר אותי קודם(אני למשל), חתפעל מהעבודה שאכן היא מקצועית ונפלאה, אך מי שמכיר לא מבין מה קרה לי(מישהו שאל אם עברתי תאונה..). לא צריכה להכביר מילים על מה שזה עשה ועושה לבטחוני העצמי(בנוסף לגיל שמתקדם...), ולפעמים אני מתפללת שהשתלים יצאו כבר כדי שאוכל לשים תותבות, שם יש חניכיים ומנסיוני טרם קיבלתי השיניים , היה אחלה בעניין המראה הדיבור והאכילה. אשמח לשמוע אם ומה ניתן לדעתך לעשות כדי להחזיר לי אותי. תודה

21/04/2008 | 21:28 | מאת: ד"ר יורם רוזן

שלום לך וחג שמח, שאלתך בהחלט מעניינת ומאתגרת כאחד,אשמח לראותך ולהציע פתרון שיתאים לדרישתך

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד