כתר

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

27/09/2008 | 12:28 | מאת: אלי

שלום ד"ר, עברתי השתלה של 3 שיניים תוחנות צומדות אחת לשניה לפני 15 שנה והורכב לי גשר של 3 שיניים בזמנו הברגים תפסו את הגשר. היום אני מעוניין להחליף את הגשר הישן הבנתי שיש צורך להחליף את הברגים לבורג מבנה ולהרכיב עליהם כתרים שאלתי. 1. האם חייבים לעשות גשר של 3 שיניים? או אפשר להרכיב 3 שיניים נפרדות האם יש סיכוי שהשיניים יסתובבו במשך הזמן? האם יש פתרון.? 2. איזה סוג של מבנה הכי טוב זרקוניה או מתכת ואם מתכת איזו אתה ממליץ? בתודה מראש אלי

02/10/2008 | 15:51 | מאת: ד"ר יורם רוזן

שלום ושנה טובה לאלי, לשאלתך,ניתן לעשות באופן עקרוני 3 שיניים ניפרדות,מקובל לחבר עבודות על שתלים כדוגמת הגשר שבפיך,חיבור השתלים מחלק את העומס על השתלים באופן שוווה פחות או יותר. בהחלט ניתן להתקין מבנים עם אלמנט אנטי רוטטיבי,למניעת הסיבוב. הניסיון עם מבני זירקוניה עדיין לא רב ולכן המלצתי היא באזורים אחוריים מבנים מתכתיים ובאזורים קידמיים מבני זירקוניה לצורך אסטטי. בהצלחה ד"ר רוזן

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד