חדשה בפורום

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

23/02/2013 | 15:40 | מאת: רחלי

לבעלי בן 87 יש כמה גידולים בקרקפת שאובחנו כמלנומה . הוא עבר כבר אין ספור ניתוחים באזור זה, ואיננו מוכן לעבור עוד ניתוחים. עכשיו הוא עומד לקבל הקרנות.עד כמה זה עוזר, ולמה צריך לצפות? אני מטפלת יחידה בו, והקושי שלי עכשיו הוא יותר נפשי מאשר פיזי. אשמח לשמוע כל מה שיכול לעזור. תודה, רחלי

שלום רחלי בעניין אי רצון של בעלך לעבור עוד ניתוחים אני יכולה להבין ללבו, יש רגע שאדם לא מוכן לסבול יותר. לעיתים אנשים ממשיכים בכל מיני טיפולים לא כי הם רוצים, אלא בגלל שמשפחה מבקשת מהם לא לוותר ולעיתים קשה לסרב, בעיקר כאשר בני המשפחה הם המטפלים העיקריים. נדמה לי שאף אחד לא יכול לתת תשובה בטוחה אם ההקרנות עוזר או לא. כל גוף מתנהג אחרת ומגיב אחרת. לגבי השאלה למה לצפות, בדר"כ הקרנות לא כאובות אך חשוב לשמור על העור באיזור ההקרנות ואת זה הכי טוב יודעות האחיות והטכנאים, כדאי לשאול אותם. לגבי עזרה, מגיע עזרה מקופת חולים שבו את חברה, רק צריך לבקש, לא תמיד הם מציעים, כמו גם ביטוח לאומי יש לו מתנדבים. באמת צריך לבקש. אין לי ספק שמאוד קשה לך וומגיע שתדאגי גם לעצמך לא רק לבעלך. יש לך זכות למרות שהוא החולה. אם את יכולה להרשות לעצמך ללכת לשיחות עם איש מקצוע זה מאוד יכול להקל, אפשר גם דרך הקופה שבה את חברה מאחלת לך הרבה יכולת לעשות לעצמך כמו גם לבעלך במידה ותרצי להמשיך לדבר איתי , אני כאן מידי יום בברכה נטע מוזר

24/02/2013 | 08:12 | מאת: רחלי

תודה, נטע. יש לי כבר עזרה חלקית מביטוח לאומי. אתייעץ עם הטכנאים והאחיות, כמו שאמרת. אני מאד מעריכה את הקשר שלך עם הפונים אליך. אמשיך לשמור על קשר. המון תודה.

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם