השתלת מח עצם

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

02/11/2008 | 00:41 | מאת: ימית

לאחותייש לןקמיה aml והיא לאחר השתלת מח עצם תופעות הלוואי של הטיפול קשות מאוד. אני מאוד דואגת הרופאים אומרים שכל התופעות ידועות אבל אני מפחדת שמשהו קורה ולא אומרים לנו. היא כבר לא בבידוד הספירותת עולות אבל היא החלה לשלשל דם והרבה. יש לה מוקוציטיס (פצעים בפה ולאורך כל מערכת העיכול) האם זה נורמלי? אני זקוקה לדבר ע מישהו שחווה את הדבר הנורא הזה המייל שלי [email protected] אני משתגעת מרוב דאגה

02/11/2008 | 10:16 | מאת: מיכל וייס

ימית יקרה, דאגתך מאד מובנת ומוכרת. השתלת מח עצם זה טפול שבמשך כמה שבועות עד חודשים,זקוק להחלמה איטית וקשה,בתוכו יכולים להיות משברים פיזיים ונפשיים ,ונכון שהרופאים מכירים היטב את התופעות האלה ויודעים לטפל בהן. אני מבינה שלך קשה לעמוד מן הצד ולראות את הסבל ואולי את החשש שלא תעבור את הטפול בשלום,אבל זכרי שזו מלחמה על החיים,ובכל רגע יש גם תקווה וגם חשש,ותפקידך העיקרי הוא להקל עליה בדברים קטנטנים בכל רגע של עכשיו . בקשי מאחות המחלקה להפגיש אותך עם חולים שעברו כבר השתלה,אני מכירה לא מעט,ואם לא תפגשי לידך,חזרי אלי ואקשר אותך.

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם