לא יודעת איך להתמודד

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

12/08/2012 | 02:16 | מאת: נעמה

אבי אובחן לפני כחצי שנה בסרטן בלבלב דרגה 4 הרופאים מתחילת הטיפול אמרו לנו שמדובר בכמה חודשים היות ויש לו כבר גרורות גם באיברים אחרים אני ומשפחתי לא הסכמנו לקבל את זה והחלטנו עדין לעשות טיפולים כימותרפים אבי לעולם לא ידע שאין באמת טיפול שיוכל להציל אותו או שהמצב הוא סופני אך הוא ידע שהמצב לא טוב ההדרדרות של אבי הייתה מהירה לא הבנו בכלל מה עומד לקרות במשך שבוע טיפלנו בו בהוספיס בית וחשבנו שיהיה הרבה יותר זמן אך לצערנו הגדול הוא נפטר כבר כמעט עבר חודש מאז ואני פשוט לא מעכלת במשך חצי שנה לא עבר יום שלא הייתי עם אבי אני בקושי בוכה אני מפחדת שאם אני יבכה אני יקלוט שהוא באמת לא פה כי אני ממש לא מעכלת שלעולם לא אראה אותו יותר אבי היה איש מאוד משמעותי בחיי ואני מרגישה שלא משנה מה אני יעשה עכשיו אני לעולם לא יהיה מאושר אבי צעיר בסך הכל בן 63 ואני עוד צעירה בת 24 יש בי כעס תמידי על כולם כעס למה זה קרה לנו למה דווקא לאבא שלי אני גם לא רוצה להרגיש יותר טוב אני רוצה שלעולם זה לא יפסיק לכאוב אני לא כותבת כי אני מצפה לעזרה אני יודעת שאף אחד לא באמת יוכל לעזור לי סתם רציתי לפרוק

שלום נעמה את רוצה לפרוק ולצורך הזה , לא רק, יש את האתר הזה. את כותבת שאת לא מצפה לעזרה כי אף אחד באמת לא יכול לעזור. בכל אופן החלטתי לכתוב לך ואם לא תרצי לקרוא או להתייחס לדברי, זה בסדר אני לא אעלב. לאבד אדם שהיה כל כך משמעותי לך זה באמת אחד הדברים הקשים לעיכול והלא ניתפסים. החיים לא תמיד פיירים ובכל זאת יש בחיים גם דברים יפים שבגללם כדאי להמשיך לחיות. אני גם בטוחה שאבא שלך היה רוצה לראות אותך חיה וגם נהנית . התאבלות היא דבר חשוב ביותר שאסור לפסוח עליו וחשוב לחוות אותו במלוא העוצמה למרות שזה נורא כואב. את כותבת שאת לא רוצה לבכות כי אז את באמת תעכלי שהוא איננו. אם לא תאפשרי לעצמך לבכות ולהתאבל עכשיו ומשך השנה הראשונה ולעבור כל חג ויום הולדת וימים אחרים משמעותיים בלעדי אבא שלך שכל כך משמעותי בשבילך, האבל יתפרץ מאוחר יותר, לעיתים אחרי שנים ובצורה קשה. ככל שתרשי לעצמך לבכות ולכאוב עכשיו, ככל שתקבלי את עובדת העילמו מחייך, ככל שתרשי לעצמך לדבר עם האנשים המשמעותיים לך ( את מחליטה מי המשמעותי בשבילך אלו יכולות להיות גם חברות או ...) על אבא שלך, ככל שתרשי לעצמך לכעוס ולהבין שזה חלק נורמאלי בתהליך פרידה, כך היכולת שלך לחזור לחיים תהיה יעילה יותר. אפשר גם לכתוב על מה שקורה לך, אפשר לצייר או לעשות כל עבודה יצירתית שאת רוצה כדי לבטא דרכה את כל הרגשות שמציפים אותך והם נורמאליים למצבך, נכון לעכשיו. אני זמינה באתר מידי יום (ב-31.8-13.9 אהיה בחופשה) ואם תרצי את יכולה לכתוב לי ואתייחס ברצון. בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם