השפעת טיפול כימו' על הסובבים

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

02/05/2012 | 08:17 | מאת: אריאל

שלום רב, אבי אובחן לפני מס' ימים כחולה לוקמיה ALL. ברצוני לדעת האם קיימת בעיה לנשים בהריון להמצא סביבו מאחר והוא עובר טיפולים כימותרפים . האם אני לאחר זמן ממושך לידו צריך לנהוג משנה זהירות שאני חוזר לבית ובו נמצאת אישה בהריון. אשמח לתשובה,תודה.

שלום אריאל כן צריך לשמור על מספר כללים ואז אין סכנה. לא להשתמש באותם שירותים יומיים שלושה לאחר הטיפול, כי החומרים הכימוטרפיים מופרשים החוצה. במידה ואין שירותים נוספים בבית חשוב לחטא כל פעם את המושב והאסלה ולהוריד פעמיים לפחות מים אחרי שחולה שקיבל כימוטרפיה משתמש בשירותים. חשוב לרחוץ היטב ידיים לאחר מגע עם אדם שקיבל כימוטרפיה. החולים יכולים מאוד להפגע רגשית מהתנהגויות אלו של בן משפחה אך חשוב להסביר להם את הרציונל בדרך כלל במכונים לפני שחולה מתחיל לקבל כימוטרפיה מסבירים לו את הכללים הללו. היבט נוסף הוא ההדבקה של החולה מבני המשפחה ומהסובבים. הכימוטרפיה ברוב המקרים פוגעת גם בכדוריות הדם הלבנות שמאוד נחוצות להגנת הגוף מפני זיהומים, ירידה של לאוקוציטים ונאוטרופילים , שהם חלק ממערך החיסון של הגוף, מסוכן לחולה, ובנוסף לטיפול התרופתי להעלאת התאים הלבנים, חייבים לשמור על הגיינה טובה של החולה ושל הסובבים אותו ולא לתת לאנשים שחולים במחלה זיהומית כל שהיא להתקרב לחולה. יש חולים שנוהגים לצאת החוצה עם מסכה לפה ולאף. כל הכללים הללו חשובים אך צריך לזכור שהם יכולים לגרום לפגיעה רגשית קשה לחולה. גם כך החולים מרגישים קשה, בדרך כלל חברים ואפילו בני משפחה מתרחקים כי הם לא יודעים מה להגיד והמנגנון שלהם זה פשוט לנתק קשר. החולה זקוק להמון תמיכה ואהבה, זה תמיד נחוץ אך בזמן חולי כפל כפליים. אם תרצה דברים נוספים אני כאן באתר כמעט כל יום בברכה נטע

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם