נקבתי בשמה של המחלה הארורה...

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

30/01/2012 | 07:23 | מאת: יעל

נפלט לי. אבי חולה בלוקמיה. אימי ניסתה ומנסה בכל תוקף לשמור זאת בסוד. מעטים הם היודעים מהי המחלה ממנה סובל ... הס מלהזכיר את שמה. והנה נפגשתי בשכן שאמו נפטרה ממחלה זו (במקום אחר)ושאל לשלומו של אבי... שאל ממה סובל, ואני בתומי נקבתי בשם. אני חוששת שאימי תדע שמסרתי. אני חוששת שכל השכנים ידעו. למה זה בושה ???? אומרים לאמא שתדע שהשכן יודע ??? ואיך בכלל מתמודדים עם מחלה כל כך קשה וחשוכת מרפא ?

שלום יעל את מספרת על התנהגות הסוד, שמאפיינת משפחות לא מעטות. ממחקרים אנחנו יודעים: שמשפחות שמשתמשות בסוד לגבי נושא אחד קרוב לוודאי שתרבות הסוד קיימת גם לגבי נושאים אחרים בבית. סוד גוזל המון אנרגיה ולא כל כך משאיר כוחות להתעסק עם העניין העיקרי. אותו הדבר עם סרטן, כאשר יש סוד סביב המחלה כולם מפסידים ובעיקר מבזבזים המון אנרגיבה שיכולה היתה להיות מנותבת להתעסקות חיובית עם המצב. בעצם, לחולה אסור לדבר , לבני הבית אסור לדבר וכולם נשארים כלואים עם המצוקות שלהם, הפחדים, הכעסים והיכולת להעזר. אני חושבת שקרה לך משהו טוב ואנושי שסיפרת. נראה לי שכרגע העבודה שבתוך הבית, זה לנסות להסביר לאמא שלך למה סוד זה הפסד גדול לאורך כל הדרך. במידה ותרצי שוב להתייעץ ולדבר איתי באתר, אני זמינה כמעט בכל יום בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם