חולה סרטן הכבד

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

26/06/2011 | 18:59 | מאת: בן לאב חולה סרטן

שלום לכולם, אבי חולה בסרטן הכבד במצב אנוש לטענת הרופאים.(הרופא שלו מדבר על שבועות או חודשים) בתקופה האחרונה המצב החמיר: הוא לא נוהג(כיוון שהרופאים אסרו עליו), הוא לא יוצא מהבית כיוון שהוא עייף. הוא מתאשפז כל שבוע וחצי ל 3-4 ימים. ניסיתי לדבר עם אבי על המצב והמחלה והוא בעיקר ניסה לספר שהכל יפתר והוא יהיה בריא. איני יודע אם כדאי לדבר איתו על המחלה או להמשיך לנהל שיחות "שטחיות" כאילו הכל בסדר?

שלום לך אני חושבת שאתה צריך לבדוק עם עצמך מה הכי נכון לך. יחד עם זאת אם החולה מכחיש ומסרב לדבר, אי אפשר להכריח אותו לדבר, כן אפשר להגיד, כאשר תהיה מוכן לדבר אני אהיה כאן בשבילך ואהיה מוכן לדבר איתך. אפשר גם להגיד, קשה לי עם זה שאתה לא מוכן לדבר איתי על מה שאתה עובר. אחד הדברים החשובים היא פרידה. גם בשביל החולה וגם בשביל בני המשפחה שנותרים לאחר מותו של יקירם פרידה תפקידה להשאיר "את השטח נקי" לסיים את כל הדברים הבלתי סגורים שיש במשפחה ולא לסחוב אחר כך רגשי אשם שלא אמרתי ולא היה זמן וכ' וגם להגיד את מכלול הרגשות. נמצא שאנשים שעשו פרידה מבעוד מועד, הצליחו לחיות לאחר האובדן ביתר שלמות ונוחות למרות הכאב הכרוך באובדן. מצטערת שאני עונה זמן רב לאחר פניתך, אך לא הייתי זמינה בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם