אמא מתקשה להתמודד עם המחלה של אבא

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

21/06/2008 | 19:37 | מאת: בן מוטרד

שלום ,לפני 5 שנים התגלה לאבי סרטן נדיר במערכת הנירואנדוקרינית של הלבלב- מאז חרב עולמה של אימי שבאופיה היא טיפוס מאד לחוץ רק לאחרונה הצלחנו לשכנע אותה ללכת לטיפול הניתן חינם ע"י האגודה למלחמה בסרטן אך לא נראה כי הוא ממש עוזר ,אנחנו הילדים כבר גדולים, עזבנו מזמן את הבית ורוב ההתמודדות היומיומית עם המחלה נופלת על אימי . היא לא יודעת לשלוט במצב הרוח ולהפגין חוסן ליד אבי החולה - הדבר משפיע על האווירה הכללית בבית ,בכל שיחת טלפון/ ביקור אצל ההורים אי אפשר שלא להרגיש את טון הדיבור המדוכא שלה , מידי פעם יש לה התקפי בכי ופעמים היא עברה התמוטתות עצבים. כיצד אני יכול לעזור לאימי להיות אופטימית יותר , חזקה יותר גם בשבילה ובעיקר בשביל אבי שמתמודד עם לחצי המחלה בעצמו

08/07/2008 | 08:45 | מאת: מיכל וייס

שלום לבן מוטרד, צר לי שלא יכולתי לענות לך בימים האחרונים,מקווה שאתה רואה את תשובתי. הטפול בחולה במחלה קשה ע"י בן זוג שהוא המטפל העיקרי, הוא משימה קשה ביותר ,ברמה הפיזית והרגשית. לעיתים נדרש בן זוג לטפל בשני בתקופה בה גם הוא מוטרד מקשייו שלו:פיסיים,נפשיים, תעסוקתיים. כל המשימות הקודמות שהעסיקו את אמא לא נפסקו,ועול הפול,רק נוסף. אינני יודעת איך היו יחסי הזוגיות בין ההרים קודם. לא קל לעבור למצב שבו אחד תלוי בשני,ושנמצאים כלכך הרבה שעות ביום ביחד. ייתכן גם שאמא מתעקשת לעשות הכל לבד,ומעבר לכוחותיה,ולא מאפשרת לעזור לה. יש הרבה דרכים לגייס עזרה בתוך הבית פיזית ורגשית,ואשמח להרחיב ולהציע,אם תספר לי קצת יותר על הצרכים,וסדר היום. אני מציעה לך,ולבני משפחה אחרים,לנסות כמה שאפשר ל"טפל באמא", לפנק אותה, בדברים שמתאימים לה,כדי שתאסוף כוחות לטפל באבא. אתה מוזמן להתקשר לקו התמיכה או לכתוב לי עוד לכאן,או להתקשר אלי מיכל וייס 0528072221

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם