שאלה בנוגע לאבא חולה

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

07/02/2010 | 10:43 | מאת: נועה

שלום, אומנם הבעייה העיקרית של אבי איננה סרטן, אבל חיפשתי פורום מתאים יותר ולא מצאתי :-(. מקווה שתוכלו לסייע לי מנסיונכם. אבי עבר אירוע מוחי קשה לפני מספר שנים ומאז מידרדר מצבו הרפואי בהדרגה. במהלך הזמן עבר גם CT בו גילו גידול בבטן שכנראה בנתיים לא עושה בעיות. הוא לא נותח ולא טופל כיוון שמצבו הבריאותי לא מאפשר זאת. כרגע מצבו קשה מאוד: אנורקסיה קשה, דלקת ריאות שלא חולפת עם ליחה קשה, חולשה קשה ועוד. הוא ניזון רק ישירות לקיבה ואינו מסוגל לקום מהמיטה. הוא מאושפז כבר כחודש בבי"ח ורוצה הביתה. אמי מטפלת בו במסירות ורוצה להקל עליו ויש לו מטפלת פיליפינית צמודה. בי"ח אמר שמבחינתו אפשר לשחרר אותו הביתה, אבל השאלה אם זה בכלל אפשרי? הוא עובר שאיבת ליחה מספר פעמים ביום, מידי כמה ימים צצות בעיות רפואיות חדשות שדורשות בדיקת רופא ובלילות מתקשה מאוד לישון בגלל הליחה. את אמי מפחיד להביאו הביתה במצבו, ולדעתי בצדק. האם פרקטית כדאי וניתן להביאו הביתה? לא נוכל להקים בי"ח בבית ואנו לא רוצים שהוא יפגע ישירות מההחלטה לקחת אותו הביתה. יש לציין כי בבי"ח אמרו שהוא בסכנת חיים, אך לא יודעים כמה זמן הסבל שלו עוד יימשך ומתי בדיוק הוא עלול למות... אודה על תגובתכם (או הפנייה לפורום המתאים, אם זה לא המקום המתאים), תודה, נועה.

שלום נועה את כותבת שאבא שלך רוצה הביתה, ואני יכולה להבין את רצונו. אם אתם מוכנים לכבד את רצונו, אני מאמינה שתוכלו גם להתארגן לקבלתו בבית. השאלה אם אמא שלך מוכנה למצב שהוא יהיה בבית ואולי אפילו יסיים את חייו בבית, כי את כותבת שאמרו לכם שהוא בסכנת חיים. מניסיון ומהמחקר בתחום הטיפול הביתי אנחנו יודעים שלסיים חיים בבית זו זכות גדולה גם לחולה וגם למשפחה. יש היום יחידות של הוספיס בית בקופות החולים, שמסייעות בהכוונה והדרכה למשפחה. מאחר ואת אומרת שיש לאבא מטפלת הרי ניתן ללמד אותה את הטכניקה, והיום עושים בבית טיפולים מורכבים. יש בקופות החולים יחידות לטיפול ביתי שמאוד מסייעות. את כותבת שלא תוכלו להקים ביח בבית, יש היום אפשרות כזו, ליד שרה שהינו אירגון של מתנדבים יש הרבה מאוד ציוד שניתן לשאול אותו מהם תמורת דמי פקדון לא גבוהים. אם תרצי לשאול שאלות נוספות דרך האתר או לדבר טלפונית המספר שלי 04-6590568 בברכה נטע מוזר

08/02/2010 | 10:01 | מאת: נועה

אעביר את המידע לאמי ואני מקווה שהיא תוכל להשתמש בו. תודה!

17/02/2010 | 11:20 | מאת: נועה

בעקבות התגובה שלך ובעקבות שיחות עם אבא והצוות הוחלט אכן להעביר אותו הביתה. לצערי, אבי נפטר 3 ימים לפני מועד ההעברה לבית שנקבע. בכל מקרה, המון תודה על התשובה שעזרה לנו לקבל את ההחלטה להביאו הביתה ולהיות שלמים עם דרך הטיפול.

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם