פתרון לטראומה רפואית

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

13/04/2008 | 12:14 | מאת: נעה

שלום, בתי בת ה-3 חלתה בגידול בראש. הכל קרה בפתאומיות שכזו, אחרי חצי שנה של הידרדרות (פאשלה רפואית באיבחון) פתאום יום אחד ניתוח ראש. הפתאומיות הזו גרמה לטראומה מאד גדולה אצל הילדה. למזלינו- אנחנו 3 שנים אחרי, ללא טיפולים, אך עם בדיקות תכופות מדי כמה חודשים. למרבה הצער- הטראומה עדיין שם בעיצומה. זה מתבטא בהיסטריה לפני ובמהלך כל בדיקה (ולא משנה איזו בדיקה...), בכי, רעד בלתי נשלט בכל הגוף, ריצה החוצה מחדר הבדיקה....תהליך ארוך ומייגע אשר משפיע גם עלינו ההורים ולפעמים גם על האחות הגדולה שמתלווה אלינו. הטראומה מתבטאת אפילו בסופרפארם- למראית הרוקח בחלוק הלבן, רופאי שיניים, רופא משפחה או כל בדיקה שהיא. חשבנו כי טראומה זו תעבור לה עם הזמן אך ממש לא... אנחנו מחפשים פסיכולוג שמתמחה בילדים עם טראומת רפואה...יש כזה דבר בכלל?

13/04/2008 | 16:22 | מאת: חולה

שלום נעה, אני אמנם מבוגרת, לא ילדה, אך אני חולה כרונית ולאחר שעברתי ניתוח קשה נשארתי עם טראומה שדומה למה שאת מתארת. לא יכלתי לרוץ החוצה ממשרד הרופא, אבל כשנאלצתי ללכת לרופא היו לי התקפי חרדה. מה שעזר לי מאוד היה טיפול בביו-פידבק. הטיפול לימד אותי כיצד לזהות מה מפחיד אותי וכיצד להרגיע את עצמי. שווה לנסות, הוא יעיל ביותר. אני מאחלת לך ולבתך בריאות שלמה.

17/04/2008 | 16:09 | מאת: מיכל וייס

שלום לך נועה, בהחלט אפשר לעזור לבתך,באמצעות התערבות קצרה. נא התקשרי אלי לטלפון 0528072221 בברכת חגשמח מיכל וייס

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם