בבית אחרי טיפול כימוטראפי באישפוז של יומיים

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

09/03/2020 | 07:45 | מאת: ז׳ני

בעלי חוזר היום מטיפול כימו ראשון .אנחנו גרים בדירה מאד קטנה. אין שירותים כפולים. בדירה כוללת חדר שינה ,פינת ישיבה ומטבח ביחד. השאלה שלי היא ; בימים הראשונים איך אני מתנהלת? בבית חולים הוא מקיא בתוך שקית פלסטיק שהיא בתוך שקית נייר עבה.ההנחיות הם לקחת את השקית הזאת במקום מסויים בבית חולים כשה אני עם כפפות ומסכה. מה אני עודה בבית? האם אני מבינה נכון שגם לישון אני לא יכולה לידו?

שלום ז'ני סרטן וגם כימוטרפיה אינם מדבקים , מותר לישון ביחד בתנאי שאת בריאה. אנשים שמקבלים כימוטרפיה מערכת החיסון שלהם מאוד פגיעה וכל זיהום קטן מסוכן עבורם אם אין זיהום הכל אפשרי. בקשר להקאות הכי טוב להכין דלי נקי שבו הוא יקיא ולחטא אותו כל פעם. אפשר להסתדר גם בשירותים אחד ומאוד כדאי לנקות כל פעם. אפשר לקנות בבית מרקחת חומר חיטוי, אבל גם סבון מספק העיקר לדאוג לניקיון. תקופת הטיפולים היא תקופה קשה ביותר לא רק לחולה אלא גם לבני משפחה. תזכרי שאת צריכה לדאוג גם לעצמך, לצאת קצת להתאוורר הכוחות בתקופה הזו זקוקים להרבה סבלנות ואיפוק אם תרצי להמשיך לשאול אותי בנושאים שקשורים בעיקר להשלכות המחלה על החולה ועל בני המשפחה, אהיה זמינה בשבילך כאן כל טוב לכם והחלמה בברכה נטע מוזר פסיכוטרפיסטית ומנחת קבוצות לחולים עם סרטן ובני משפחה.

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם