לא יודעת איך... לא יודעת כמה....

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

29/04/2016 | 12:34 | מאת: רונית

אפשר להקל, לעזור, לסייע... לתמוך בחבר יקר שקרוב משפחה יקר ואהוב שלו עומד לסיים את חייו בעקבות מחלת הסרטן כל קשה לו ואין לי מילים מה עושים ? איך תומכים בתומכים ?

שלום רונית תמיכה בתומכים מבוססת על עקרונות של תמיכה שנכונים בכל מצב דחק 1. תומכים זקוקים לאוזן קשבת 2. תומכים אמורים לבדוק עם החולה מה הוא רוצה ואיך הוא רוצה לקבל את מה שרוצה 3. תומכים אמורים ליידע את החולה במשאבים שעומדים לרשותם ואותם הם מוכנים לתת/להשאיל לטובת החולה 4. תומכים אמורים להגיד את האני מאמין שלהם ולא ללכת סחור סחור 5. תומכים צריכים לבחון את יכולותיהם ולהגדיר אותם במדויק, קודם לעצמם ואחר כך לנתמך או משפחתו. 6. תומכים חשוב שינוחו ולא יתישו עצמם מעבר ליכולותיהם 7. תומכים רשאים להגיד לא יכול, לא מתאפשר לי, לא יודע, אני אברר 8. תומכים מחויבים לא למכור "לוקשים" לחולה 9. תומכים מחויבים להתיעץ עם החולה/ משפחה, לשתף אותם בלביטיהם ולא לעשות משהו בהסתר 10. תומכים צריכים לקחת לעצמם יום חופשי ולהתרענן וגם לצאת לבילוי כל שהוא שנותן להם כוחות אני באתר יכולה לשמש עבורך אוזן קשבת ולב איכפתי ואת מוזמנת בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם