עזרה ומענה תמיכה ריגשית ונפשית

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

04/01/2018 | 00:21 | מאת: רותי יפרח

שלום אני אמא לבת 33.5 והיא אובחנה כחולת אלוקמיה באפריל שנה שעברה עם הידיעה עברה טיפול כימוטרפי ראשון ומייד אחר מכן השתלת מח עצם מאחותה שברוך ה' נמצאה מתאימה אנחני מזה חצי שנה בתהליכי החלמה מאוד מאוד קשים ומייגעים בעיקר לה ורק לאחרונה יש התאוששות בערכי הדם במקביל ביתי היא אמא צעירה לחמישה ילדים קטנים אנו המשפחה תומכים ומסייעים במה שאפשר אך להערכתי החלק הנפשי והמצב רוח אינו מתאושש יהיא ממש לא משדרת כוחית ורצון להתרוממות הנפש וזה ברור לנו כי יש לה תופעות פצעים במערכת העיכול וקושי בתזונה ולכן קשה מאוד לעודד אותה להנות מדברים ברצוני לדעת אם יש צמיכה או אנשי מקצוע שיכולים לעזור לנו להנחות אותנו ולסייע בעניין אשמח לקבל את תשוהתכם והפנייתכם לאנשים תומכים מקצועיים תודה רוצי

שלום לך אכן מה שאת מבקשת עבור בתך הוא הדבר הכי נכון בעולם. זה לא הגיוני לעבור תהליך כזה קשה ולא לקבל תמיכה נפשית. לדאבוני היום מחוסר זמן ומשאבים המערכות הטיפוליות לא כוללות תמיכה נפשית כחלק מכלל הטיפול הפיזי, אך אם מבקשים ומתעקשים על כך המערכת נותנת. אף אחד לא ייתן אם לא תבקשו. יש שתי סיבות עיקריות למה אנשים לא מבקשים תמיכה נפשית: 1. בדרך כלל אנשים חושבים שיש להם כוח להתמודד לבד עם כל מה שעוברים ונמנעים לבקש עזרה 2. כי אנשים מתביישים לבקש וגם תופסים זאת כחולשה. אני חושבת שהיכולת שלך לזהות את הצורך בתמיכה היא נפלאה, וחשובה מעין כמוה. להיות אמא ל5 ילדים קטנים ועבור מחלה כזו קשה וגם השתלה באמת אי אפשר בלי תמיכה של אנשי מקצוע. צריך לבדוק במחלקה שעברה מה הם יכולים לתת, במקביל בקופת החולים, במרפאה לבריאות הנפש באגודה למלחמה בסרטן, כל מקום שיכול לספק את התמיכה חשוב להגיע אליו. ולדעתי לא רק הבת צריכה תמיכה גם את כאמא שלה חשוב שתקבלי עבורך תמיכה. חשוב להבין שאנחנו רק בני אדם ומשבר מפיל אותנו ואם לא מטפלים בו הדברים רק הולכים ומסתבכים.. אני מאוד מעריכה את היכולת שלך לזהות ולכתוב לי על המצוקות. אני כאן באתר יכולה להתכתב אתך או עם בתך אם היא רוצה, בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם