איך מתמודדים על אובדן אב

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

01/10/2014 | 22:16 | מאת: שיר

לפני כחודש וחצי אבי נפטר לאחר שהיה חולה בסרטן ריאות בשלב 4.. מאז אני לא מצליחה לתפקד אני לא רוצה להמשיך בחיים שלי ולחיות בלעדיו, אני מרגישה שלעולם לא אוכל לחזור להיות שמחה או להנות ממשהו ורוצה כל היום רק להיות במיטה, לא עובר יום בלי בכי במשך שעות, אני רק בת 19 ואחיותיי בנות 16 22 ו25, אבי היה רק בן 51 בלכתו, אני לא מסוגלת להמשיך בחיים ומרגישה לא בסדר בפעולות בסיסיות ובשגרה. בנוסף אני מפחדת על אימי שלא תרצה יותר לחיות ושלעולם לא תצא מזה. מה עושים במצב כזה? אני מתגעגעת אליו לא באלי להמשיך את חיי בלעדיו

שלום שיר כל מה שאת כותבת מאוד מרגש. הקשר שלך עם אבא, החוסר ידיעה שלך איך ממשיכים לחיות בלעדיו. אלו תגובות נורמאליות לחלוטין. השאלות המשמעותיות בשבילך הן: איך ממשיכים בחיים בלי אבא אהוב, איך ממנפים את החיים למקום גבוה יותר ממה שהיו קודם, איך עושים תהליכי פרידה כך שתמיד אביך ישאר אצלך אך את תוכלי להשתחרר ולחיות חיים מלאים, איך מסייעים לאמא שלך, איך עוזרים לך לא לפחד עליה ולגרום לה שתרצה לחיות, איך מתגעגעים בלי להשבר ולתפקד במלוא הכוח. אם את מעונינת להתחיל לגעת בכל השאלות שהצבתי, בואי תכתבי לי וננהל דיאלוג בנינו. את כתבת ב1.10 ולא יכולתי להשיב לך. מקווה שנמשיך להתראות באתר זה בברכה נטע מוזר

20/10/2014 | 09:21 | מאת: תמר

היי שיר יקרה הכאב הוא כאב עצוב אני לא יודעת כמה זמן אבא סבל מהמחלה האיומה הזו אני רק יכולה להגיד לך שכעת הוא נח אני נוטה לצד האמונה מנסה להבין שלכל דבר שקורה ביקום יש סיבה תשמרי על מה שקיים ותהייה חזקה

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם