מאיפה זה בא לנו בכלל???

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

08/08/2014 | 01:18 | מאת: רעות

סליחה מראש על הכותרת.. אבל זו התחושה העיקרית שמעסיקה אותי. השבוע התבשרנו שאבי בן ה60 חולה בסרטן. הגידול הראשוני נמצא בכליה והתפשט לעצמות ולכבד. לא היה לי מושג מה זה סרטן עד היום, לא היה במשפחה, והתחושה הבלתי נשלטת של "אצלנו אין" כל הזמן הדהדה. כל המשפחה בהלם וטלטלה. היום הוסבר לנו שצריך להתחיל כבר השבוע טיפולים כימותרפיים כל שבועיים במשך כ8 פעמים. אין דרך להסביר את הפחד.... משיכאב לו, משיסבול מתופעות הלוואי, משתופעות הלוואי יסתבכו, פחד שהטיפולים לא יעזרו ולא יחלים.. בעיקר לא מצליחה לשלוט בתחושה שהדברים לא יסתדרו. ואני יודעת שאופטימיות זה שם המשחק.. צריכה לעבוד על זה עכשיו. יום אחד נכנסנו לחלק הזה של העולם. של אלו שמתמודדים עם הסרטן.. מחלה עם שם שרבים מהאנשים אפילו לא מעזים להעלות על השפתיים. ופתאום זה אצלנו.. פתאום זה אבא שלי. מרכז העולם ראש המשפחה האיש הכי חזק כל העולם התערער לי. אחרי שפרקתי ממש קצת יש לי שאלה. קראתי פה המון שאלות על סרטן הלבלב והרבה כתבו על מצבים סופניים... אני לא מבינה. הלבלב הוא חלק מהכבד אז מה בעצם? גם לאבא שלי יש? או שיכול להתפשט לשם? ואז זה סופני? לא מאמינה שאני משתמשת במילים כאלו באותו משפט על המילה אבא. אני חסרת אונים ומפחדת בצורה שלא ניתן לתאר.. ואם אני ככה, אז הוא בוודאי פוחד. אהוב שלי כל כך כואב לי שהוא מתמודד עם זה.

שלום רעות מעריכה את הפתיחות שלך, את היכול לדבר את רגשותיך. זה חשוב וזה מקל במעט שיכולים גם להגיד סרטן וגם לכאוב ולפחד. כן סרטן גרורתי (התפשט לעצמות ולכבד) זו מחלה קשה ומאיימת על החיים. בוודאי תשמעו סטטיסטיקות מהרופאים מה אורך החיים במצבים כאלו, יחד עם זאת זה מאוד אידיבידואלי ותלוי, לא רק בחומרת המחלה גם בכוחות שאדם מגייס, גם ברצון לחיות, גם ביכולת לא לשמור סוד אלא לדבר על הדברים ועוד מספר גורמים שיכולים להוסיף לאורך החיים. יש גם חולים שאפילו ממצב גרורתי קשה, מאריכים חיים, לא בטוח שללא גבול, אך כל הארכת חיים, לעיתים כדאי בעיקר אם אינה מלווה בסבל גדול וכאב. כאב ממש מקצר חיים ולכן הדאגה שלא יהיה כאב חשובה ביותר. יש היום תרופות שמפחיתות כאב וחשוב להגיד לאבא שיש לו זכות שלא יכאב לו. בנושא של לבלב וכבד, הלבלב ממוקם מתחת לקיבה בצד ימין של הבטן העליונה והכבד בצד שמאל ושניהם מנקזים מיצים אל תוך התרסריון.מאחר ואתר זה עיקרו גם לאפשר להשיח את הכאב והקושי וגם לספק תשובות, או נכון יותר התיחסות לחלקים הרגשיים, חברתיים, משפחתיים וכו' לחולה ומשפחתו, אתייחס לשתי שורות האחרונות שלך שהן מאוד משמעותיות בעיני. חוסר האונים והפחד שלך הם לגיטימים כי זה באמת מפחיד. אני מניחה שגם אבא מפחד וחשוב ששניכם תוכלו לדבר זו עם זה, על הפחדים שלכם, על הכאב הרגשי והפיזי ועל כל דבר שרק עולה לכם. חשוב לדעת שהרבה חולים לא מדברים עם היקרים שלהם, לא כי הם לא רוצים לדבר, אלא כי הם רוצים "להגן" על בני משפחתם. ומנגד גם כי מפחדים לפגוע, מפחדים שאם ידברו יתנו עין הרע והרע ביותר יקרה, מפחדים לדבר כי הם עצמם מפחדים. אי דיבור וניסיון לטשטש ולא לגעת בכאב, רק מחמיר את הכאב והריחוק. היכולת שלך לסייע בזמן כואב זה הוא להיות אוטנטית ולא לחשוש מלדבר.במידה ותרצי להמשיך להתכתב איתי כאן באתר, אהיה כאן בשבילך בברכה נטע מוזר

09/08/2014 | 02:12 | מאת: רעות

מעריכה שענית לי.. והתייחסת בכזו רגישות לדברים שכתבתי. לשמחתי תודה לאל אבא שלי מוקף במשפחה גדולה שמחה ומגובשת. אנחנו מדברים. אבא מדבר. מבטיח להילחם כמה שצריך ולתת הכל בשביל לנצח. ובחיי... כולנו ניתן את הלב והנשמה. זה אבא.. וזה נחת לנו ביום בהיר אחד. מי חשב על זה בכלל.... חודש חשבנו שהגב שלו תפוס. מי תיאר שזה הסרטן שם מחלחל... אני אעשה כל מה שצריך בשביל לשמור על האופטימיות שלו. ועל שמחת החיים. גם להרות אני מוכנה. אני הבת הצעירה.. התחתנתי לפני 4 חודשים.. הוא מחכה לילד ממני.. אני מאוד רוצה אבל חיכיתי להתייצב יותר כלכלית. היום כבר שוקלת אפילו את זה לעשות בלב שלם כמובן.. כדיי שיהיה לו למה לצפות ועוד זריקת מוטיבציה. אני כל כך אוהבת אותו ואת המשפחה שלי. לא רוצה שזה יתפרק לנו..

היי רעות אני מתרשמת מאוד מהפתיחות שלך ומהמוכנות שלך לעשות לאביך הכל, יחד עם זאת בתחושה שלי תשמרי על עצמך. אני חושבת שילד מביאים לעולם רק שבאמת מוכנים לכך ולא כדי לעשות טוב להורים. אני גם חושבת שאת יכולה להתאכזב כי אולי אביך יהיה כל כך עסוק במחלה שלו ולא יהיה לו פנאי , כוח ואפילו רצון להיות נחמד לנכד/ה כי להיות הרבה אנרגיה. לכן נראה לי ששווה לבחור מטרות ריאליות כדי לעשות לו טוב ולא משהו שיש בו הקרבה מצידך שיכול אחר כך לבאס אותך, וגם יש לך בן זוג ותכנון ילד הוא בוודאי משהו אינטימי בין בני זוג. אני יכולה לשמוע מתוך הדברים שלך את האהבה הגדולה לאביך ואשריך ואשריו כי זו זכות שלא עומדת בכל משפחה. מה שכן חשוב זה לזכור שאנשים עם סרטן או כל מחלה כרונית שגוזלת המון כוחות, לפעמים לא משאירה כוחות למשפחה וזה יכול להיות מאוד מאכזב, כי משפחה רוצה לעשות לחולה טוב, ההמלצה שלי לבדוק עם אביך מה המידות שנחוצות לו בדברים שאתם מציעים. זה בסדר להציע אך לא לחשוב ולהחליט בשבילו. אחד הדברים ו , לא לאזני המשפחה, הם לוקחים ממני את כל הזכות להחליט, כאילו שכבר מתתי. כדאי להיות ערים לנקודה זו ברצון אעמוד לרשותך אם תרצי בברכה נטע מוזר

היי רעות קראתי שוב את תשובתי הראשונה אליך וראיתי שבילבלתי בין הצדדים של הלבלב והכבד. הקיבה מצד שמאל ומתחתיה הלבלב והכבד מצד ימין איך את? נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם