התייעצות

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

19/03/2014 | 19:43 | מאת: נועה

שלום לכולם, אמי, בת 63, בריאה עד אתמול, אובחנה לאחר קולונוסקופיה כחולה בסרטן במעי הגס. תסלחו לי אם מכאן אני לא מדייקת - הרופא נעצר במהלך לאחר כ-70 ס"מ, ושם נתקל בגוש (לא לגמרי ברור גודלו), אותו לא הצליח לעבור. הכירורג האונוקלוגי שראה את תוצאות הבדיקה (מתל השומר) היום אמר שלפי שינוי הצבע זה ככה"נ סרטני, ושצריך להוציא את הגוש בניתוח, כולל מספר קשריות של בלוטות הלימפה, הוא מעריך שלאחריו היא תוכל לחזור לאורח חיים בריא. מחר אמא שלי תעבור CT (ותקבל מיד את תוצאות הפיענוח) ולאחריו תקבע עבורה התוכנית הטיפולית. מכיוון שאנחנו חדשים בכל העסק - האם ניתן לסמוך על הערכות הרופא בשלב זה עוד לפני ה-CT, רק על סמך קולונוסקופיה? מה צפוי לנו מכאן? למה להערך? למה צריך לשים לב? מה חשוב לשאול את הרופאים (שלא בנוכחותה, אם צריך). האם יש רופאים מומלצים מתל השומר? אמא שלי נכנסה לדכדוך בעקבות הממצאים הללו, ואנחנו לא מצליחים לעודד אותה. האם יש קבוצת תמיכה שניתן להפנות אותה אליה? תודה ושנהיה בריאים..

שלום נועה לשאלותייך, אתחיל מהסוף, חשובה תמיכה ואם יש קבוצה מומלץ מאוד, לדאבוני איני יכולה להגיד שיש קבוצות, המצב של קבוצות הוא לא פשוט, לדעתי אחד המקומות היחידים כיום הוא תשקופת. כדאי להכנס לאתר שלהם ולבדוק. זה שאמך במצב רוח קשה זה ברור לגמרי, זו מהלומה קשה ביותר וחשוב לתת לה להתאבל כי יש על מה. המשפחה בדרך כלל רוצה שיחזרו מהר למצב רוח הקודם ולתפקוד, אך זה לא אפשרי וחשוב לתת לאדם ללכת בקצב שלו. האם את יכולה לסמוך על האבחנה. אף אדם לא יכול להגיד לך על מי לסמוך וכמה, זו בהחלט תחושה והחלטה שלך. כן אפשר להגיד שרקטוסקופיה בהחלט יכולה לגלות גידולים. באשר מה לשאול את הרופאים. כל שאלה שעולה על דעתכם אפילו נראית טפשית יש לכם זכות לשאול, גם אם מישהוא חושב שזה לא לעניין. חשוב לדעת שהחולים שהכי בענינים והכי עוזרים לעצמם הם אילו ששואלים ולא מוותרים על מידע. ד.א. כתבת לא בנוכחותה. אני לא מכירה את אמא שלך אך אם היא אדם שרוצה לדעת ושואל אל תקחו ממנה תפקיד זה ואל תשאלו מאחורי גבה. אחת התחושות הקשות של חולים שמנהלים את המחלה שלהם מאחורי גבם. המשפחה עושה זאת מתוך דאגה אך בסופו של דבר יש כעס מצד החולה ויש אפילו תחושת חוסר אמון. תשאלו אותה אם היא רוצה לדעת. חשוב לא לנהל ענינים בלעדיה. עוד נקודה חשובה, לא לשקר, לא לנסות ליפות את הדברים כי החולה מאוד רוצה להרגיש בטוח. במידה ותרצי שוב לשאול ולהתייעץ אני כאן בשבילך. בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם