כתמי עור לאחר שימוש בתרופות

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

06/08/2015 | 19:48 | מאת: סיון

שלום, לפני ארבעה שבועות נעקצתי ע"י מדוזות בגפיים עליונות ותחתונות ובבטן. השתמשתי במשחות אנטיביוטיות, ביאפין וסולבירול. קראתי שתופעת הלוואי של הסולבירול היא הופעת כתמים לבעלי פיגמנטציה. יש לי פיגמנטציה ומסביב לכל עקיצה יש כתם כהה. יש לציין שהעקיצות כמעט נעלמו והכתמים נשארים.מה ניתן לעשות כדי להוריד את הכתמים? אשמח לתשובה אני מאד חוששת שישארו

11/08/2015 | 12:43 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

ראשית הכתמים יכולים להיווצר ללא קשר לשימוש בסלברול אלא כתוצאה מתכונת גוף. שנית, יש לראותם ולטפל בהתאם. יש להימנע מחשיפה לשמש. דר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין