גילוי קונדילומות באיבר

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

23/01/2015 | 13:49 | מאת: עידו

ביקרתי בשבוע האחרון אצל רופא עור ומין במקום מגורי בנוגע לדברים מוזר דמוי חתיכות עור על איבר המין, הרופא איבחן את זה מין קקונדילומות והסביר לי כי זה לא מסוכן לגברים אלא בעיקר מסוכן לנשים. הרופא צרב לי את כולם ואמר שזה הטיפול בשביל להעלים אותם וכי אחרי חודש אחזור אליו לביצוע צריבה נוספת במידה ויהיה הצורך. בימים האחרונים אני אכן שם לב שהיכן שהיו הקונדילומות מופיע כתם כהה וכי הן מתחילות להעלם, אך יש לי מספר שאלות: 1. האם זו באמת הטיפול אך ורק צריבה של הקונדילומות? 2. לפי מה שהבנתי זוהי סוג של מחלת מין ולכן אני הולך ללא קשר לבצע בדיקות דם של מחלות מין האם יש משהו שאצטרך לדעת? 3. כמה זמן אסור לי לבצע סקס לא מוגן? הבנתי שיש אפשרות שזה מדבק השאלה היא עד מתי אסור לי לעשות סקס ללא קונדום 4. לפני קיום יחסי המין גם אני וגם בת הזוג שלי ביצענו בדיקות מין מקיפות ויצאנו נקיים לגמרי, כיצד הגיע אלינו מחלת מין? תודה רבה על העזרה

24/01/2015 | 21:51 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

1. יש להסיר את הקונדילומות וישנן מספר שיטות צריבה היא אחת מהן. 2. לא 3. עד העלמות הקונדילומות בהנחה שההגנה מכסה את אזורי היבלות. 4. יתכן שהגיע מפרטנרים קודמים ובא לידי ביטוי רק כעת. מומלץ שבת הזוג תיבדק ותחוסן נגד סרטן צוואר הרחם. דר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין