סבוריא
דיון מתוך פורום רפואת עור ומין
שלום רב. אני בן 32 בריא בד"כ. לאחרונה הופיעו על המצח אזורים אדומים מלווים ב"חררה" בצבע לבן. דומה לאקנה אך לא נקודות קטנות בהרבה (לצערי הייה לי ניסיון עם אקנה שטופל בראקוטן). רופא עור אמר לי כי מדובר בסבוריא. לכש יש לי שתי שאלות: 1) לפי הסימפטומים וממשקראתי באינטרנט, בסבוריא מופיעים "קסקסים" על העור וכאן נראה כי מדובר בדלקת כל שהיא? 2) הרופא רשם לי משחה סטרואידית בשם בטאקורטן G. המשחה עוזרת כל עוד מורחים אך ברגע שמפסיקים הדבר חוזר ואף מחריף. אני מורח את המשחה כבר כ 4 חודשים עם הפסקות של עד שבוע. עכשיו הבנתי כי יש לה גם תופעות לוואי חמורות. האם אפשר להמשיך למרוח את המשחה ואם לא אז מה הטיפול?
1. התופעה יכולה להיות גם ללא הקשקשת כפי שתארת. 2. רצוי למצוא פתרון אחר מאשר שימוש ארוך טווח במשחות סטרואידיות - לשם כך פנה לרופא עור. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com
דר פיכמן שלום. הייתי היום אצל רופא עור בכדי לבדוק טיפול חלופי ללא משחה סטרואידית. הרופא אמר כי אין אלטרנטיבות אחרות, וטוען כי יש להמשיך למרוח את המשחה בכל זאת. במידה והמשחה לא עוזרת, נתן לי מרשם של כדורים ל 30 יום (שלמיטב הבנתי גם על בסיס סטרואידים) מה עליי לעשות? האם טיפול בכדורים יעיל יותר ויוכל לדכא את המחלה לטווח ארוך יותר?