נגעים בעור הפנים
דיון מתוך פורום רפואת עור ומין
שלום, יש תופעה מסוימת שאני סובלת ממנה כל פעם לאחר סיום נטילת אנטיביוטיקה - עור הפנים שלי מתמלא בנגעים שנראים כמו פצעוני אקנה או סתם נפיחויות קטנות עם אדמימות מאוד חזקה ומוגדרת סביב הנגע ובנוסף גירוד עז מאוד באזור הנגעים האלו. זה קרה לי עם מספר אנטיביוטיקות (סולפה ואוגמנטין) שהדבר היחיד שעוזר לי במקרים כאלה זה למרוח קורטיזון. יש לציין שעור הפנים הופך למבריק ושמנוני מהרגיל ושהתופעה לא מצליחה באמת להיעלם אלא רק להיחלש עד לטיפול אנטיביוטי אחר ואז זה מתגבר - אני מציינת שזה קורה לאחר הטיפול ולא במהלכו. הפעם כשזה התגבר נוספה לי אדמומיות בין העפעפיים לגשר האף, מן שני פסים אדומים כאלה שגם עליהם מרחתי שממששasקוטיזון וזה נרגע. יש לך השערה במה מדובר והאם יש טיפול מלבד לסבול ולמרוח קורטיזון?
השאלה שצריכה להישאל מדוע את לוקחת כל כך הרבה פעמיים אנטיביוטיקה ? ככל שלוקחיים יותר פעמיים ו החיידיקים מייצירם עמידות לאותה אנטיביוטיקה עוברים לאנטיביוטיקה אחרת וכך הלאה עד שלא יהיה למדע לתת לך אנטיביוטיקה אחרת וכל פעם תחלי... לגבי הפצעים , ייתכן ואת אלרגית אלהם ורצוי שתספרי זאת לרופא שנתן לך את התרופה יכול להיות שכדור טלאפסט - נגד אלרגיה בתקופת האנטיביוטיקה תעזור אבל יכול להיות שגם אסור לך לקחת אנטיביוטיקה בכלל או שהפצעים האלה הם בכלל סיפטמום לתופעה אחרת בגוף - שאולי בגינה את לוקחת אנטיביוטיקה?
יש צורך בבדיקה ואבחון אולם יתכן שהדבר קשור להפסקת הטיפול האנטיביוטי. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com