Aquagenic Pruritus

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

16/04/2008 | 11:04 | מאת: עדי

שלום, אני סובלת כבר כמעט שנה מבעיית עור הנקראת Aquagenic Pruritus. זה מתבטא בגירודים עזים ברגליים, שמופיעים אחרי כל מקלחת.. הגירודים מתחילים כ-10 דקות אחרי שאני יוצאת מהמקלחת ונמשכים כ-20-30 דקות - מדובר בגירודים ממש בלתי נסבלים, לא כאלה שנובעים מיובש או גירוי רגיל בעור.. ההרגשה היא כאילו קצות העצבים משתוללים לי בתוך הרגליים (ההסבר הכי ציורי שמצאתי) ואין דבר שאני יכולה לעשות כדי לעצור את זה.. רק לחכות שזה יירגע. הייתי אצל 2 רופאי עור ושניהם נתנו לי כדורים לטיפול באלרגיה. אחרי שסוג אחד של כדורים לא עזר, החליפו לי לסוגים אחרים וכרגע אני לוקחת כדור Allergy-Care בבוקר וכדור Gilex בלילה, כחצי שעה לפני המקלחת. אני מתוסכלת כי אני לא מרגישה שזה עוזר לי וזה ממש מייאש. רציתי לדעת איך קוראים לתופעה הזו בעברית והאם יש הצעות/טיפולים אחרים שיכולים לעזור לי.. אני מוכנה לנסות כל מה שצריך. תודה רבה מראש.

23/04/2008 | 21:50 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

מדובר ברגישות בחשיפה למים. בעקרון עליך לחפש הן תכשירים משמני עור והן תכשירים אנטי היסטמינים שיאפשרו לך לתפקד למרות המצב. ייתכן שכדאי לנסות לא לתקלח במים חמים במיוחד ולבצע מקלחות קצרות תוך שימוש בסבון נוזלי בעל אחוז שומן גבוה. גם העלאת מינוני הכדורים שאת מקבלת או הוספה של כדורים אחרים כמו גם ניסיון לקחת את הכדורים כשעה לפני המקלחת או אפילו שעתיים (ולא רק 30 דקות לפני המקלחת) עשויים לתת פתרון כלשהו. כל הנ"ל כדאי שיתבצע בהשגחה ובהנחיה של רופא עור שאת מאמינה בו ומוכנה ללכת בדרך שהוא מתווה. ד"ר אכי פרידמן www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין