פריחה ליכנואידית

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

23/05/2009 | 18:51 | מאת: רחל

אני בת 60 חולת סוכרת טייפ 2 מזריקה אינסולין ונוטלת כמה תרופות לשומנים ללחץ דם ,אלטרולט ופמרה (עברתי למפקטומי לפני 3 שנים.) בגלל חוסר איזון ל.ד החליפו לי נורמיטן בדרלין ולוטן.כעבור כ-3 חדשים התחילה לי פריחה מתחת לשדיים (כתמים ורודים - חומים גדולים)ועל בטן עליונה נקודות יותר קטנות התפשט גם לבטן תחתונה (כמו מתחת לשד)שד ימין יותר משמאל.יש גם בגב תחתון ובצד הפנימי של הברך והמרפק.הפריחה לא מגרדת לכן נשללה מחלת ליכן פלנוס.בביופסיה יצא שזה כנראה תגובה לתרופה.הפסקתי את הדרלין והלוטן ועברתי לאמלו וקרדילוק.הוצע לי לעשות בדיקת גמא אינטרפרון באיכילוב. האם ידוע לך על תופעה כזו?האם תחלוף?האם יכול להיות מתרופות שאני נוטלת מזמןולא מהחדשות?איך אפשר לדעת?והאם יכול להיות ליכן פלנוס ללא גרד?חלק מהפריחה בולטת מעל פני העור.

09/06/2009 | 10:19 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

לצערי ללא בדיקה לא אוכל לסייע. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין