קונדילומה שלא מרפה ממני.

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

26/01/2020 | 20:55 | מאת: חסוי.

אז ככה אני בן 30 ופעם שלישית בחיי שנחשפתי אל וירוס הפפילומה. בשלושת הפעמים צרבו לי את היבלות. אחת הצריבות הותירה צלקת לבנה. ובפעם האחרונה לפני כחודשיים כמעט נותר לי צלקת אדומה. אך מה שמטריד אותי זה ששני הרופאים שהלכתי אליהם איבחנו את זה כמשהו תקין. ולי זה נראה כמשהו לא תקין ואסביר. בתנאי תאורה שונים הצלקת איננה נראית כ-צלקת אלא יותר כמו נגע עור שכזה. די דומה לאותם יבלות של הקונדילומה. אוסיף ואציין שבאותו מיקום של היבלת הספציפית יום-יומיים לאחר הצריבה לא נתתי ליבלת באופן טבעי ליפול. אלא גירדתי אותה עם הציפורניים במקלחת. אבל רק אותה. את השאר לא, מהסיבה שהם לא היו מספיק בולטות כדי שאוכל לגרד. יש מצב שהגירוד הוא זה שגרם לצלקת המוזרה הזאת ? אני בכוונה נותן את כל הפרטים כדי שתאבחן את זה כמו שצריך. אני גם חייב לציין שאותה צלקת לא בולטת מעל פני העור. אבל היא נראית ככה, בעיקר במצב שהאיבר מין מקופל. במצב של זיקפה הצלקת גם נראית לעין, שוב, בתנאי תאורה שונים. ולא בכל מצב. למשל במקלחת במים חמים זה לא נראה בכלל, אפילו במאמץ גדול להסתכל זה פשוט כאילו לא קיים. אבל באור לבן חזק במצב "רגיל" כאשר האיבר מקופל ומכווץ (כלפי מעלה בעיקר) אז זה נראה ממש כ-יבלת אדומה. מצטער על הפירוט שאולי מבלבל אבל זה המצב. אני גם אוסיף ואציין שהמשחה שקיבלתי לאחר הצריבה - השתמשתי בה מספר פעמים בודדות. גם בצריבות הקודמות. וזהו, די מייאש ומתסכל ואשמח לכל התשובות. וגם ל-למה הקונדילומה הזאת לא מרפה ממני.

03/02/2020 | 15:04 | מאת: חסוי

בדיקת ביקורת.הטיפול האידיאלי הוא בלייזר עם שליחה לבדיקה פתולוגית.

הטיפול הקלאסי הוא בקרן לייזר שדרכו גם שולחים מדגם לפתולוגיה לשם אבחנה מדויקת.הטיפול יכול להשאיר צלקות .

06/02/2020 | 10:11 | מאת: חסוי.

ואיך נמנעים מצלקות ? או יותר נכון איזה עוד טיפולים קיימים שמפחיתים את הסיכוי לצלקות ?

מנהל פורום רפואת עור ומין