נגע חיוור בזווית הפה

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

25/01/2020 | 09:53 | מאת: רינא

שלום רב לפני שנה וחצי הופיע בזווית הפה אצל בצי בת 7 נגע קטן בצבע לבן חיוור. רופא אחד בדק במנורה הכולה אבחן שזה ויטיליגו ועוד בפנייה לפרופ׳ דני בן אמיתי אבחן את זה כ post inflammtory hypobigmentaion הוא ציין שזה לא ויטיליגו אחרי שבדק במנורה ה wood, לא הייתה זריחה במנורה. לפי הוראת פרופ׳ בן אמיתי אנו מורחים דרמקול שלוש פעמים ביום. הנגע עדיין קיים אבל צבעו לבן חיוור אבל לא shine ונראה רק כאשר אני מותחת את העור הצידה אחרת הוא לא נראה. בכמה ביקורות שעשינו במנורה הכחולה אמל פרופ׳ בן אמיתי התוצאה אותו דבר אין זריחה בזווית הפה. אני חוששת מזה כי עדיין הנגע עדיין לא נעלם וחוששת מויטיליגו. אין נגעים אחרים, אין הסיטוריה משפחתית של ויטיליגו, לא זכור שהייתה דלקת במקום הנגע. מה אתה מתרשם לאור מה שנכתב.

לדעתי מתאים להיפופיגמנטציה.בדרך כלל הפיגמנט יכול לחזור כעבור כחצי שנה ללא שום טפולתאבל צריך להשתמש במגן קרינה לילדים למנוע כויה.

מנהל פורום רפואת עור ומין