כתם בעור הקרקפת שמתפשט מהר לכיוון הפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

21/12/2019 | 16:35 | מאת: אלונה

שלום רב. לילדה בת ה3.5 כתם שהתחיל הכתם קטן לפני כ10 ימים אך מאז גדל להתפשט באופן משמעותי. פנינו לרופא עור אשר הפנה לבדיקת Fungi Culture Buttery. התורים לבדיקה ארוכים מאד (נקבע לנו תור לפברואר 2020), והכתם ממשיך להתפשט בינתיים לכיוון הפנים. בנוסף לא ברור אם מדובר או לא והאם יכולה להמשיך לבקר בגן. אשמח להיוועצות נוספת, כמו כן אשמח לדעת אם ניתן לבצע בדיקה זו באופן פרטי או כל דרך אפשרית ולקבל בדיקה בהקדם המירבי. תודה!

יכולה להיות גזזת שיש לטפל בה מהר.לגבי מעבדות לבדיקת פטריותכדאי ךבדוק באינטרנט או במעדה פרטית רגילה שיכולה אולי לתת מידע.אולי שרופא הילדים יתן לה הפניה דחופה לחדר מיון/עור.בבדיקה יש משטח ישיר שהוא מהיר ותרבית שלוקחת זמן.אם משטח ישיר הוא חיובי ניתן לטפל מיד ולא לחכות לתרביתץנזזת היא הדבקה מכלבים וחתולים או מילד נגוע לילד.

מנהל פורום רפואת עור ומין