הידבקות בהרפס אצל ילד בגיל 4

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

25/03/2018 | 22:03 | מאת: יניב כץ

ערב טוב ייתכן שמה שאשאל כאן יהיה במסגרת שאלות "מעריב לנוער", אך חשוב לי לוודא בכל זאת. קרוב משפחה שלי חולה בהרפס בימים האחרונים. אנחנו ביקרנו אצלו, ובמהלך הביקור שמתי לב שהילד משחק עם ידיות הדלת של הבית זמן קצר לאחר שהוא הכניס אותנו לביתו. הילד לאחר מכן נגע בשפתיו ובמקומות נוספים בפנים טרם שטיפת ידיים. ממה שקראתי הבנתי שהרפס יכול לעבור במגע ישיר, אך גם במגע עם חפצים. האם ייתכן שהמגע של הילד עם ידיות הדלת יכול להיחשב כאמצעי להדבקה בהרפס? להבנתי, חלפו 20-30 דקות מרגע הכניסה שלנו לבית, ועד שהילד התחיל לשחק בידיות ולהכניס אצבעות לפיו. תודה מראש יניב

08/04/2018 | 22:36 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

לא סביר ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין