פטריה חוזרת במפשעות- אשמח לייעוץ

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

14/11/2017 | 00:22 | מאת: מאיה

שלום מזה זמן רב אני סובלת מפטריה במפשעה שחוזרת מדי כמה שבועות. בעצת רופא העור, הייתי מורחת משחה בשם טבע דרם בכל פעם שהגירוד היה חוזר. הייתי חוזרת לרופא העור רק כשהמשחה היתה נגמרת לי. לפני כחודשיים הפטריה שוב חזרה וכשלא הצלחתי למצוא תור לרופא עור במהלך החגים, פניתי לרופאת המשפחה שנתנה לי מרשם לטבע דרם. בכל בית מרקחת שהלכתי לקנות בו אמרו לי שאין להם במלאי עד שרוקח אחד אמר לי שהופסק לחלוטין הייצור שלה. לאחרונה הצלחתי להגיע לרופא העור שלי סוף סוף והוא רשם לי משחת קומאגיס למריחה פעמיים ביום למשך חודש אך אני קצת חוששת להשתמש בה בגלל שהיא מכילה סטרואידים והפטריה שלי כבר התפשטה באופן די נרחב (מהמפשעות קצת פנימה לכיוון שפתי הפות וגם החוצה לכיוון הירכיים והישבן). בגלל החשש אני לא מורחת וממשיכה לסבול מהגרד.. האם יש לי סיבה לחשוש בגלל גודל האזור ומשך הטיפול? האם יש משחה יעילה אחרת ללא סטרואידים שמומלץ להשתמש בה? ואם כן, סביר להניח שיקח לי קצת זמן למצוא תור לרופא עור.. האם יש סכנה בכך שהפטריה לא מטופלת כבר זמן כל כך רב? תודה מראש וסליחה על האורך 🌸

14/11/2017 | 05:55 | מאת: משהי

פטריה במפשעה היא מחלה זיהומית פטרתית שאסור אבל אסור בתכלית האיסור למרוח סטרואידים על זיהום פטרתי. אם מורחים זה גורם למחלה אחרת בעור ( לא רק הפטריה שהיתה לך ) ואת עשית את הטעות ומרחת. אגב, כל רופא עור יודע את זה ומסתיר את זה ..זה בגלל שאם הוא לא ייתן לך סטרואידים שזה סל התרופות היחיד שלו הוא ישאר בעצם עם אפס תרופות לחולים. הבנת ?

14/11/2017 | 07:38 | מאת: מאיה

אני לא מרחתי את המשחה..

מנהל פורום רפואת עור ומין