טיפול בפוליקוליטיס בגב ובידיים תודה

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

26/10/2017 | 14:50 | מאת: חסוי

היי, יש לי בחודשים האחרונים המון פצעים בגב. לאחרונה הפצעים התפשטו גם לאיזור הישבן והידיים. הייתי אצל רופא עור שאמר שמדובר בפוליקוליטיס. הוא הביא לי אנטיביוטיקה בשם מינוציקלין ומשחה בשם דואכ למשך חודשיים!! יש לי כמה שאלות: 1)האם באמת יש צורך בחודשיים של אנטיביוטיקה? 2) האם אחרי החודשיים יכול להיות שהחיידקים יחזרו, ויותר גרוע מזה, יפתחו עמידות? 3)מה הפתרון המומלץ למצב כזה? 4)האם החיידקים יכולים להגיע לקרקפת? תודה.

31/10/2017 | 00:11 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

1. לדעתי ניתן להיסתפק בפחות 2. בהחלט סביר שיחזרו 3. לבוא להיבדק ולקבל המלצה לטיפול 4. לא סביר ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

02/11/2017 | 19:58 | מאת: חסוי

תודה על המענה. האם הטיפול בראשוני במינוציקלין 50mg הוא סביר? האם מומלצת אנטיביוטיקה אחרת עם פחות תופעות לוואי? כמו דוקסיציקלין?

מנהל פורום רפואת עור ומין