זובירקס או אציקלו-וי ?

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

19/02/2008 | 01:36 | מאת: אייל

שלום קיבלתי מרשם מרופא המשפחה לזובירקס 200 מ"ל לטיפול בבעיית הרפס שמסרבת להעלם בשפתיים ל - 5 ימים - 5 פעמים ביום ולאחר מכן זובירקס 400 מ"ל למשך 3 חודשים פעם ביום. בבית המרקחת הרוקחת נתנה לי אציקלו-וי ואמרה שזה אותה התרופה ושהם אינם מחזיקים זובירקס. מבירור קצר שערכתי הבנתי שהזובירקס מוצלחת הרבה יותר ובגלל היותה תרופה מיובאת ויקרה, ממליצים בתי המרקחת על תחליפים. האם זה נכון ? האם התחליף ראוי או שעלי להתעקש על זובירקס ולרכוש אותה בבית מרקחת פרטי ולא של קופ"ח למרות שבוודאי יהיו פערים במחיר ? תודה מראש על תשובתך..

19/02/2008 | 11:47 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

אציקלו ויר הינה התרופה הגנרית ששמה הפטנטי (אצל אחת החברות) הוא זובירקס. ביוכימית זוהי אותה תרופה ואמורה לתת מענה דומה הולם. שונות במחירים נובעת משיקולים רבים ואינה תמיד ממין העניין . לדעתי לא צריכה להיות שונות בתוצאות הטיפול. אם אני מבין נכון הטיפול ארוך הטווח (3 חדשים) ניתן כמניעה. אם תחת נטילת 400 מ'ג /יום עדיין יש התפרצויות של הרפס-יש להעלות מינון הטיפול המונע (למשל ל 800 מ'ג /יום) ואין הדבר קשור לפערי המחיר או מיקום ייצור התרופה. בהצלחה.

19/02/2008 | 19:05 | מאת: אייל

מנהל פורום רפואת עור ומין