שימוש בתכשירים דוחי חרקים המבוססים על DEET

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

15/05/2017 | 09:50 | מאת: יואב

אני סובל מבעיה מאוד לא שגרתית: עקיצות חוזרות ונשנות של פרעושים. אין לי כלב או חתול, והפרעושים עוקצים רק אותי ולא את האנשים האחרים בסביבתי הקרובה. הדבר קורה מדי קיץ, כל הקיץ, ובכל מקום: בבית, בעבודה ובחוץ. ככל הנראה משהו בדם שלי מושך אותם. הדבר היחיד שעוזר לי הם תכשירים המבוססים על החומר DEET, ובשמו המלא N, N-diethyl-meta-toluamide. החומר עוזר לשעות ספורות בלבד, כך שאני מורח אותו על הגוף ארבע פעמים ביום על בסיס יום יומי, כל הקיץ. השאלה שלי היא האם שימוש בתדירות תכופה כזו בטוח לשימוש? אני רוצה לציין שאין לי שום תופעות לוואי, כגון אדמומיות, גירוד או כל תופעה אחרת עקב השימוש המרובה. תודה רבה מראש על תשובתך!

16/05/2017 | 22:23 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

לא הייתי מורח חומרים בתדירות כה גבוהה אלא משתמש בצורה מושכלת ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין