שלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

06/07/2016 | 23:12 | מאת: רמי

לדר שלום. רציתי לשאול האם שלבקת חוגרת מדבקת? נניח שאדם אחד חולה בזה באופן אקטיבי, ואדם שני לא - אך היה לו אבעבועות רוח בצעירותו. המקורות ברשת סותרות. מצד אחד אומרים שבמקרה כזה האדם השני מחוסן. מצד שני שאם החולה גירד שלפוחית ואז נוגע עם האצבע באדם השני תוך כדי חיבוק אז זה יכול להדביק. השאלה בעצם היא : 1) האם חיסון עקב אבעבועות בעבר מגן גם ממקרה של מגע אקטיבי עם השלפוחיות או שזה יכול לגרום לזה להתפרצות אצל האדם השני / שאיזור בגוף בו הוירוס לא שהה בעבר אצל האדם השני פתאום כן יכיל אותו עקב מגע ישיר או דרך האצבע? 2) והאם מגע דרך חפץ (חפץ שנגע בשלפוחיות ואז החפץ עצמו נוגע באותו אדם שני (מפתחות / טלפון / כוסות / אוכל) יכול לדבק? המון תודה

09/07/2016 | 23:10 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

התופעה בדכ אינה מדבקת למעט מקרים של אנשים בעלי מערכת חיסונית ירודה (בגין מחלה, טיפול תרופתי וכד) או בילדים עד מועד קבלת חיסונים מתאימים דר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין