וסטבוליטיס

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

01/10/2001 | 15:10 | מאת: טלילה

(גילי : 25) מזה כשמונה חודשים אני סובלת מפטריה בנרתיק (מלווה בהפרשות). בנוסף לזאת כל ניסיון חדירה גורם לי לכאבים עזים המונעים קיום יחסי מין. בעבר קיימתי יחסי מין ללא בעיות של כאבים. לאחר בדיקות של מספר רופאים וניסיון טיפולי של כל ההרכבים לחוד וביחד של משחות,נרות,כדורים,שטיפות פנימיות (עם חומץ) טרם נמצא פתרון לבעיה. הרופא הנוכחי העלה חשד לוסטבוליטיס. שאלתי : 1)האם המחלה יכולה להיות וסטבוליטיס למרות קיום יחסי מין תקינים בעבר? 2)מהם דרכי זיהוי המחלה והטיפול בה? 3)מהם גורמיה? אודה לך אם תוכל בנוסף להפנות אותי למאגרי מידע מתאימים נוספים. תודה - טלילה.

01/10/2001 | 21:55 | מאת:

טלילה שלום דלקת מבוא העריה (וסטיבוליטיס) הינה אחת מהגורמים לכאב בעת קיום יחסים בעיקר בעת תחילת החדירה. רבות מהנשים אשר מאובחנות כסובלות מוסטיבוליטיס סבלו בעבר מדלקות כרוניות מפטריה וטופלו בתכשירים שונים. 1. כן, העובדה שלא סבלת בעבר מכאבים אינה שוללת את האפשרות שמדובר בוסטיבוליטיס 2. יש לשלול דלקת על רקע חיידקי או פטרייתי נוכחי, ובמידה וישנה דלקת יש ראשית לטפל בה. במידה ואין בעת הבדיקה עדות לדלקת אך ניתן לגרום לכאב עז, נקודתי בנגיעה במבוא בערייה מדובר בוסטיבוליטיס. הגורם למצב זה אינו ידוע לאשורו. 3. הטיפול המומלץ במקרים אלו, הינו ניתוחי ולא תרופתי. הניתוח מבוצע במסגרת אשפוז יום, דהיינו אינו דורש אשפוז. בניתוח זה כורתים את מבוא העריה ומכסים את הליקוי בריקמת לדן. שיעור הצלחת הניתוח מעל 75%