שחלות פוליציסטיות אצל ילדה בת 12

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

17/12/2004 | 18:24 | מאת: לאה

שלום רב, בתי בת ה-12 הופנתה לאנדוקרינולוג בשל השמנת יתר שטיבה אינה ברור. בבדיקות דם נמצא אינסולין גבוה וכולסטרול מה שהביא את הרופא לחשוד בשחלות פוליציסטיות . חששו התאמת באולטרסאונד. הציעו לבתי טפול בכדורים לסוכרת ובענין השחלות לא מטפלים מפעת גילה הצעיר. שאלותי הן: האם יש לה סוכרת? מה לגבי הפוריות בעתיד? כיצד מעלימים את הציסטות מהשחלות? תודה אם מודאגת מאד

19/12/2004 | 05:15 | מאת:

אין צורך לטפל בגיל זה בשחלות הפוליציסטיות. יש לטפל בבעיה אנדוקרינית המביאה להשמנה. וכאשר תתחיל את מחזור הווסת יש להסדירו שיופיע בכל חודש. וכשיגיע שעתה להינשא - נתמודד עם הבעיה ובד"כ עם שיעור הצלחה גבוה.