הפרשה דמית מועטה כמחזור.

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

29/10/2004 | 09:20 | מאת: רחל

לד"ר שלום. אני בת 37, בד"כ בריאה. משתמשת כ 17 שנה לערך בגלולות למניעת הריון שונות. בשנה האחרונה אני משתמשת ביסמין. עד לפני חודשיים המחזור היה תקין בעוצמתו וכמותו וכן במספר הימים -5. לפני כחודשיים המחזור הגיע לאחר 6 ימים מסיום חפיסת הגלולות, ובו דימום מועט ביותר, אפילו לא ניתן לקרוא לזה דימום אלא הפרשה חומה עד דמית שנמשכה כשעה-שעתיים ובזה נגמר הסיפור של המחזור. החודש המצב חזר על עצמו: מעין "מחזור" שמופיע ביום ה 6-7 מסיום חפיסת הגלולות, והפרשה מועטה ביותר בצבע חום שאפילו אינו נראה כדימום, שוב למשך שעה לערך, ונעלם. שאלתי היא - מה קרה למחזור שלי? מדוע אין הפרשה דמית בכמות של מספר ימים? האם מדובר בבעיה הורמונלית או שמה מדובר בדבר אחר? עליי לציין שכל השנים המחזור היה תקין לחלוטין. כדור נוסף שאני נוטלת, רק לידיעה, הינו קרדילוק, אחד ליום. עליי לציין שמתחילת נטילת יסמין המחזור היה רגיל והתופעה החדשה של הפסקת המחזור מתרחשת רק בחודשיים האחרונים. אשמח לקבל תגובתך. תודה ויום טוב.

29/10/2004 | 22:30 | מאת:

אני מציע להפסיק גלולות ל-3 חדשים על מנת שהמחזור הפיסיולוגי יתחדש וכמובן להיזהר מהריון לא רצוי.