מחזור לא סדיר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

22/08/2004 | 23:17 | מאת: אלמונית

לד"ר שלום! ייתכן שהשאלה שלי היא דיי מטופשת, אבל אני אשמח בכל זאת לקבל תשובה: אצלי, בין ווסת לווסת (בדרך כלל) עוברים כ- 25 ימים. אני מתכננת לנסוע לאילת בסוף החודש, והמחזור החליט לאחר... (יש לציין שאני בת 18, והמחזור שלי לא לגמריי סדיר). קיימת דרך כלשהי לזרז את הופעת הווסת על מנת שלא תיהרס לי הנסיעה לאילת? אם המחזור ייצא על הנסיעה, יהיו לי שתי בעיות: 1. אני עדיין לא יודעת איך להשתמש בטמפונים. 2. אני אסבול מכאבי בטן\בחילות. אני מוכנה לנסות שוב את הטמפונים, אבל אם קיימת דרך אחרת לפתור את הבעיה, אני אשמח. תודה מראש!!

23/08/2004 | 07:25 | מאת:

בד"כ ניתן להקדים ווסת ע"י נטילת כדורי ארגסט ל 3- 5 ימים. בשיטה זו - תקבלי ווסת בחופשה שלך באילת. ניתן גם לתת כדורים לדחות את המחזור וזא ע"י נטילת פרימולוט נור למשך 10 ימים וכאשר תפסיקי את הכדוירם - מספר ימים לאחר מכן תקבלי ווסת. אך גם פה , יש סיכוי לקבל ווסת במהלך הטיפול. לסיכום, התחילי ללמוד להשתמש בטמפונים ואם יש בעיה - פני לחדר לידה ונדריך אותך.