תחושת בערה באף ובעיניים
דיון מתוך פורום נוירוכירורגיה
לפני כעשרים שנים נתן לי רפא "אנאפרניל" להבנתי, בכמויות גדולות - הן בזריקות והן בכדורים. תוך כדי טיפול , לאחר מספר ימים, התחלתי לחוש מעט חום באף ויובש. הפסקתי את הטיפול לאחר שהחום והיובש הגיעוע לרמה גבוהה, עד כדי כך שהלשון והשפתיים נדבקו זה לזה. החום באף ובעיניים היה לבערה של ממש. מיד לאחר מכן נמצאו פעמיים ערכים גבוהים של סרוטנין בשתן. אושפתי פעמיים במחלקה פנימית ובמחלקה נוירולוגית ולא אותרה הבעיה. גם הסרוטנין חזר לערכים נורמליים. אולם תחושת הבערה לא פסקה. פרופ' מסויים נת לי קלונקס ,חצי מיליגרם, שלש פעמים ביום. הקלונקס הקל עלי אבל, תחושת החום עדיין מציקה לי מאד. אני חש הקלה כאשר נושבת על פני רוח קרה או אם אני מניח קרח על אזור האף והעיניים. עד עתה לא מצאתי מזור.
שלום אני מניח שעברת מספיק בדיקות ובירורים, כך שבמסגרת הפורום הזה ספק אם אוכל להוסיף. אין לי הסבר טוב מדוע נשארה אצלך תחושת הבערה. אם לא מדובר בנזק קבוע לעצבים, וככל הנראה אצלך אין נזק לעצבים אז אני מניח שהמצב ישתפר. בינתיים תנסה טיפול ע"י תרופות היכולות לעזור לסימפטומים. תתייעץ עם הנוירולוג שלך איזה תרופות עשויות לעזור. בברכה ד"ר רון דבי
תודה על המענה המהיר. מאחר והמצב אינו משתפר, האם יש מקום לשער כי מדובר בנזק קבוע לעצבים באזור האף והעיניים? אם-כן, האם זה ניתן לריפוי?