פירכוסים
דיון מתוך פורום נוירוכירורגיה
בני בן השלוש נולד בשבוע ה- 33. במשקל 1630. בגיל שנה עקב חום פירכס כ-10 דקות. לאחר אמבטיה במים פושרים ועם אקמול הופסקו הפירכוסים. השבוע בגיל שלוש תוך כדי שינה ושוב עם חום פירכס בני בשנית. שאלתי: א. האם תופעה זו מסוכנת? ב. האם הפירכוס הוא תוצאה של חום או מצביע על התפתחות מחלה נוספת?
לקריאה נוספת והעמקה
אשל שלום פרכוסים לעיתים קרובות אצל ילדים מופיעים בזמן חום. האם ילדך סובל מאפילפסיה? את התשובה צריך לתת נוירולוג ילדים לאחר שיבדוק את בנך, ויבצע בדיקות כמו EEG ועוד. בדרך כלל אם ההתפתחות של הילד תקינה אז לא מדובר בסימפטום של מחלה אחרת. אך, כמובן שאת זה אפשר לומר לאחר שיבדק ע"י נוירולוג ילדים. בברכה ד,ר רון דבי
השגחתי על נכדתי כשהיתה חולה ופתאם היא פירכסה,תופעה שלא ניתקלתי בה בחיי. שאלתי היא כיצד להתנהג וכיצד אפשר לעזור לילד באותו רגע ללא פניקה.