MMR

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

30/03/2008 | 13:08 | מאת: Emma

בני קיבל בגיל שנה חיסון MMR כעבור 4 ימים מהחיסון הופיע אצלו חום גוף מוגבר עד 41, מלווה בדלקת עניים, דיספנאה נזלת ושיעול. כעבור 6 ימים הופיעה פריחה בכל הגוף (סה"כ 7 ימים עם חום) בבדיקה גופנית נמצא דלקת אוזניים, ס"ד תקינה, צ.חזה מהיום תסנין ב-LLL לדברי הרופאה בקופה הפריחה חצבתית טיפוסית התחיל טיפול היום במוקסיפן האם מתייחסים לחצבת כתוצאה מחיסון כמו אל חצבת והאם יש קשר בין חצבת לדלקת אוזניים וראות?

30/03/2008 | 12:50 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

החיסון אינו גורם למחלה משמעותית, כמו שתארת, בילדים עם מערכת חיסון תקינה, אלא למחלת חם חם ופריחה קלה המופיעה כ 7-10 ימים לאחר החיסון. האפשריות הן ש : 1. אם מדובר בחצבת - ייתכן שנחשף לחולה לפני מתן החיסון. 2. מחלה אחרת עם הסתמנות דומה (אדנווירוס, EBV? )

מנהל פורום חיסונים לילדים