חיסון לחצבת לתינוק

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

26/03/2008 | 13:58 | מאת: שרה -אמא דואגת

לאור התפשטות המחלה בכל הארץ האם אני יכולה לבצע חיסון לבני בן ה10 חודשים?וכמ היעילות יש לחיסון בגיל הזה? וכן מה איתי ובעלי האם לבצע בדחיפות?

27/03/2008 | 13:16 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

יעילות חיסון ה MMR מתחת לגיל שנה היא פחותה,ולכן ממליצים על החיסון מעל גיל זה. במקרים מיוחדים, כמו חשיפה לחולה חצבת, יש להתייעץ עם רופא לשכת הבריאות המחוזית לגבי הקדמת החיסון (יש לתת תוך 72 שעות מהחשיפה). במקרה כזה יש לחזור ולחסן אחרי גיל שנה. לגבי המבוגרים - בשלב זה אין המלצה גורפת של משרד הבריאות לכלל הציבור להשלים את החיסון, אלא רק לקבוצות סיכון כגון צוותים רפואיים. באופן עקרוני ילידי 1978 ואילך קיבלו 2 מנות חיסון ונחשבים כמחוסנים באופן מלא. שנתונים קודמים קיבלו רק חיסון אחד, והחיסון שלהם הוא חלקי. אם בסביבת מגוריכם יש מקרי חצבת, ונולדתם לפני שנת 1978, כדאי לקבל מנה נוספת.

מנהל פורום חיסונים לילדים