פרבנר לילד כמעט בן חמש - דחוף!

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/03/2008 | 23:05 | מאת: אמא בפניקה מאוד מאוד !

שלום רב, היום בחדשות שמעתי על נערה בת 18 שנדבקה בחיידק האלים ומתה מוות מוחי - אני בלשון המעטה מאוד מאוד בלחץ ! בני יהיה בדיוק בן חמש בעוד חמישה חודשים ואינו סובל מדלקות אוזניים . ברצוני לשאול לגביי חיסון הפרבנר: 1. האם מומלץ לתת ? כדי למנוע חס וחלילה מחלות קשות ואולי בלתי הפיכות. 2. כמה מנות (פעמים ) יש לחסן ? ומה הפרש הזמן שיש לחכות בין מנה למנה. 3. האם אני אספיק לחסנו , מאחר והבנתי שהחיסון מיועד לילדים עד גיל 5 ? 4. פעם קראתי שהיה מחקר שהראה שהחיסון מסוכן מאוד , האם זה נכון? 5. למה לא ניתן לחסן ילדים גדולים יותר (בתי בת 8 ) ? אני לא רוצה להגיע למצב שבו יהיה מאוחר מדי מבחינת הגיל לחסן ולהצטער על כך כל החיים . אנא עזרו לי דחוף בהתלבטותי הקשה ! בתודה מראש, נירה

26/03/2008 | 05:56 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

הנערה בה מדובר נדבקה בחיידק הנקרא מנינגוקוק. חיסון הפרבנר מיועד כנגד חיידק אחר הנקרא פנאומוקוק. ההמלצה לתת אותו , לילד בריא בלי מחלות רקע, היא עד גיל שנתיים. אין המלצה מיוחדת לגבי ילדים גדולים יותר בריאים. לילדים גדולים יותר ומבוגרים יש חיסון שונה - פנאומוווקס , המחסן כנגד מספר גדול בהרבה של זני החיידק (23 לעומת 7 בפרבנר). הוא לא יעיל בתינוקות ועל כן המציאו בשבילם את חיסון הפרבנר. את החיסון הזה נותנים במקרים של מחלות רקע מסוימות, חסר טחול וקשישים.

מנהל פורום חיסונים לילדים